Aralık

TÜBİTAK - Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) ile İkili İş Birliği Seyahat Destek Programı 3. Çağrısı Açıldı

KTUTTM

Program Adı:

Hibe Sağlayıcı Kurum /

Kaynak Bilgisi:

TÜBİTAK

Amacı:

Çağrının amacı, Türkiye ve Almanya’daki araştırmacılar arasındaki bilimsel ve teknolojik araştırmalar için karşılıklı seyahat desteğiyle birlikte bursiyer ve temsil-tanıtma giderlerine yönelik destek sağlamaktır.

Kimler Başvurabilir?

(Proje Yürütücüsü /

İştirakçisi / Ortağı /

Araştırmacısı Olma

Şartları):

Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, kamu kurum ve kuruluşları ve özel kuruluşlar başvuru yapabilecektir.

Proje yürütücülerinin;

• Üniversite personeli olmaları durumunda doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olmaları gerekmektedir.
  • Kamu kuruluşları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir.
  • Projenin yürütüleceği kurumun (yükseköğretim kurumları, kamu kurumları veya özel kuruluşlar) kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) olmaları gerekmektedir.

Bütçesi:

Türk ortaklar proje başına 525.000 TL.

*Genel giderler ve Proje Teşvik İkramiyesi ödenmeyecektir.

Destek Oranı:

Süresi:

En fazla 24 ay

Son Başvuru Tarihi:

17 Mart 2023

Nasıl Başvurulur? :

https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ dan başvuru yapabilirsiniz.

Programa Ait Özellikler:

• Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye'deki araştırmacıların, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Almanya’daki araştırma kuruluşlarında çalışan araştırmacı(lar) ile proje ortağı olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.
  • Türk tarafı için ziyaretler yılda 60 günü geçmemelidir.
  • TÜBITAK tarafından finanse edilecek bütçe kalemleri şöyledir:
  • Seyahat giderleri
  • Yurtiçi saha çalışmaları için seyahat giderleri
  • Saha dışı faaliyetler için yurtiçi veya yurtdışı seyahat giderleri
  • İkili iş birliği kapsamında seyahat giderleri
  • Temsil ve tanıtım giderleri (Azami 30.000 TL)
  • Bursiyer giderleri

Detaylı Bilgi / Rehber: