Dünyanın En Büyük Üniversite Sıralama Kuruluşlarından QS'in Bölge Direktörü Sergei Khristoliubov İle Toplantı Yapıldı

Üniversitemizin yakın zamanda Batı Asya Üniversiteleri sıralamasında 58. ve Avrupa Üniversiteleri sıralamalarında 601+ olduğu QS University Rankin'in bölge direktörü Sergei Khristoliubov, KTU Uuslararsılaşma Kordinatörlüğü'nün daveti ile gerçekleştirilen online toplantıya katıldı. Toplantıda Üniversitemizi Türkiye ziyaretleri esnasında tanıma fırsatı bulduğunu ve ülkenin önde gelen üniversitelerinden biri olduğunun farkında olduklarını belirten Khristoliubov; KTU'nün esas potansiyelinin en gerçekçi haliyle ortaya konulabilmesi adına neler yapılabileceği hakkında üniversitemiz Uluslararasılaşma Kordinatörü Dr. Ulaş Kutsi Çezik ve Dr. Yücel Bulut'u bilgilendirmiştir. Yapılan değerlendimer neticesinde hangi alanların üniversitemizin güçlü ve zayıf yönleri olduğu tartışılıp düzeltmeler ve güçlendirmeler için atılması gereken adımlar tartışılmıştır. Khristoliubov son tahlilde KTU'nün yüksek bir potansiyeli olduğunu ve iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizmiştir. İlgili birim yetkilileri toplantının çıktıları doğrultusunda adımlar atılacağını bildirdiler.

13 Haziran 2024