Mayıs

Yeni Web Sayfamız Test Yayınına Açılmıştır

Web Yönetim Sistemi

Üniversitemiz web sayfaları (ana sayfa ve birim sayfaları) bilindiği üzere 2013 yılında geliştirilen ve kullanımda olan ?Web Yönetim Sistemi? (WYS) ile tek çatı altına toplanmış ve bu sistem üzerinden yönetilmektedir. Kullanıcı paneli üzerinden web sayfası yönetilmesine olanak sağlayan bu sistem ile teknik bilgi ve beceriye ihtiyaç duyulmadan ihtiyaç duyan birimlerimize kendilerinin yönetebildiği web sayfası alt yapısı sağlanmaktadır. Bu sistem kullanıcıların ihtiyaçları ve güncel teknolojilerin gerektirdiği şekilde sürekli olarak yenilenmektedir.

Bu kapsamda web sayfalarımızın güncel teknolojilere uygun hale getirilmesi ve tasarımının güncellenmesi konusunda başlatılan son çalışmalar tamamlanmış ve test yayını sürecine gelinmiştir. Test yayını süreci bir ay olarak planlanmaktadır. Test yayınının amacı, web sayfalarındaki değişiklikler nedeniyle kullanıcıların sayfalarını inceleyip gerekli düzenlemeleri yapmaları ve geliştirme sürecinde gözden kaçan hataların belirlenip düzeltilmesidir.

Test yayını adresi: /

WYS adresi: /wys

YENİ WEB SAYFASI ÖZELLİKLERİ VE DEĞİŞİKLİKLER

1. Adresleme Sistemi

Web sayfamız içerik adresleme sistemi aşağıdaki gibi değişmiştir.

Var olanYeni
Sayfahttps://www.ktu.edu.tr/dents-tarihcetanitim/dents/tarihcetanitim
Duyuruhttps://www.ktu.edu.tr/dents-duyuru37001/dents/duyuru/periodontoloji-e-randevu
Haberhttps://www.ktu.edu.tr /dents-haber40368/dents/haber/insan-iliskileri-ve-iletisim
Etkinlikhttps://www.ktu.edu.tr/edebiyat-etkinlik40229/edebiyat/etkinlik/sosyolog-deneyimleri-vaka-calismalari-2
  1. Menü Yapısı

Web sayfamız menü yapısı tamamen değişmiştir. Var olan üst menü ve alt menü yapısı yerine, üst menü, kategori ve alt menü yapısı getirilmiştir. Üste menüler birim tiplerine göre sabit olarak belirlenmiştir. Bu menüler üzerinde link verme dışında değişiklik yapılamayacaktır. Link verilmemiş üst menüler için alt menü alanı açılmaktadır. Açılan alt menü alanında kategoriler ve bu kategoriler altında alt menüler bulunacaktır. Var olan menüler yeni web sayfalarına aktarılmayacaktır.

Web sayfaları Slayt bölümü altındaki ikonlar alanı sabit alan olarak belirlenmiştir. Bu alanda birime özel düzenleme yapılmayacaktır.

1. Slayt

Web sayfamız slayt boyutları 1344x551 piksel olarak değiştirilmiştir. Slayt alanında en az bir adet slayt bulunması sağlanmalıdır.

1. Akademik Personel, İdari Personel, Yönetim, Bölüm, Anabilim Dalı ve Program Listesi Bağlantıları
 Türkçe Web Sayfasıİngilizce Web Sayfası
Akademik Personel Listesi/orman/akademikpersonel/pharmacy/academicstaff
İdari Personel Listesi/edebiyat/idaripersonel/pharmacy/administrativestaff
Yönetim Listesi/fen/yonetim/pharmacy/governance
Bölüm Listesi/iibf/bolumler/pharmacy/departments
Anabilim Dalı Listesi/ormanmuhendisligi/anabilimdallari/civil/departments
Program Listesi/trabzonbiltek/programlar/trabzonbilteken/departments
Bize Yazın/muhendislik/bizeyazin/engineering/writetous

WYS KULLANICILARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1. Test yayını süresince var olan web sayfalarında yapılan eklemelerin yeni web sayfasında da yapılması gerekmektedir. Test yayını sonunda veri tabanı tekrar aktarılmayacaktır.
  2. Aktif slaytların yeni boyuta (1344x551 piksel) uygun şekilde tekrar yüklenmesi gerekmektedir.
  3. Duyuru, haber, etkinlik ve içerik sayfalarında herhangi bir biçim veya font kullanılmaması kurumsal font ve biçimlerin korunması açısından önemlidir.
  4. Duyuru, haber, etkinlik alanlarından kullanılmayanlar WYS genel ayarlar bölümünden kapatılabilir.
  5. Sayfa, duyuru haber ve etkinlik başlık link alanları dolu olsa bile direk link olarak açılmayacaktır. Sayfa içeriği bölümünde en üst kısımda görüntülenecektir.
  6. Menü, sayfa, duyuru haber, etkinlik; link ve içerik alanlarında kullanılan eski tip (/orman-iletisim, /orman-duyuru37663 vb.) adresler yeni adresleme sistemine göre (/orman/iletisim, /orman/duyuru/universitemiz-memnuniyet-anketleri vb.) gözden geçirilip düzeltilmelidir.
  7. Haber ve etkinliklere açıklama alanı eklenmiştir. Haber ve etkinlik eklenirken bu alanın doldurulmasına dikkat edilmelidir.
  8. Ayrıca etkinliklere yer, saat ve etinlik türü eklenmiştir. Doldurulması gerekmektedir.

Bilgi ve Destek için

Öğr. Gör. Muammer ALBAYRAK                                        Programcı Kubilay ATALAY

377 44 80                                                              377 44 81

m.albayrak@ktu.edu.tr                                                 katalay@ktu.edu.tr