haberler

İlk Yardım Hayat Kurtarır!

Üniversitemiz, personeline acil durumlarda ilk yardım becerisi kazandırmak amacıyla "Acil Durumlarda Ben De Varım: İlk Yardım II" eğitimi  uygulamalı olarak AKM Mustafa Reşit Tarakçıoğlu Salonunda 14.03.2024 tarihinde saat 09.00'da gerçekleştirildi.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü UMKE Sorumlusu Serkan  SAYAR ve Sivil Savunma Uzmanlığı Ömer YETİM tarafından gerçekleştirilen eğitimde; ilk eğitimde verilen bilgilerin yanı sıra hasta/yaralının doğru şekilde taşınması, zehirli kimyasalların vücuda alınması sonucu ilk müdahale, hayvan ısırıklarında yapılması gerekenler ve göz, kulak, buruna kaçan yapancı cisimlere müdahale gibi konularına değinildi. 

Toplamda 180 dakika süren eğitimde, 6 farklı konuda 100'ü aşkın personelene bilgi verildi. Acil durumlarda doğru müdahalenin hasta/yaralı için hayati önem taşıdığı vurgulandı ve katılımcılar bu konuda bilinçlendirildi.

Eğitim sunumuna erişebilmek için tıklayınız.

Eğitimde emeği geçen Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü UMKE Sorumlusu Serkan SAYAR, Sivil Savunma Uzmanlığı Ömer YETİM ve tüm katılımcılara bu eğitim sürecine değerli katkıları için teşekkür ediyoruz.


14 Mart 2024