FAKÜLTE
ÖĞRENCİ
Üniversitemizde 3B İmplant Tasarımı Konusunda Önemli Bir Atılım
Kişiselleştirilmiş tıp uygulamaları konusunda, 3 boyutlu tasarım ve üretim yöntemleriyle operasyon öncesi (pre-operatif işlem) çalışma amaçlı ve implant üretimi üzerine Üniversitemizde kurulan Medikal Cihaz Üretim ve Tasarım Uygulama Araştırma Merkezi’nde (METAM) uygulanmaktadır. Fakültemiz Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yavuz Tolga KORKMAZ yürütücülüğünde Kliniğimizde, Ortognatik Cerrahi diye tanımlanan alt ve üst çenelerdeki iskeletsel bozuklukların düzeltilmesi, dental implant uygulamaları, çenelerdeki patolojilerin alınması, çene ve yüz bölgesindeki deformitelerin giderilmesi, çene ve yüz bölgesi kırıklarının tedavisi gibi birçok farklı tedavilerde bu teknolojileri kullanmaktayız.
Görüntüleme ve üretim yöntemlerindeki teknolojik gelişmelere paralel olarak günümüzde bilgisayar destekli 3 boyutlu yazılımlar ve 3 boyutlu yazıcılar ile hastalıkların teşhis ve tedavisi daha kolay olabilmektedir. Bu yeni teknolojiler; Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi alanında da önemli bir yer tutmaktadır. Bilgisayar destekli 3 boyutlu yazılımlar kullanılarak cerrahi planlama ve tedaviler yapılabilmektedir.
27 Temmuz 2021
Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Burak Alemdağ ın başkanlığında Dönem V öğrencileri tarafından Periodontal Hastalıkların 2017 Sınıflaması sunum gerçekleştirildi
20 Mart 2025
Dönem V öğrencileri, 12 Mart 2025 tarihinde "Diş Hekimliğinde Antikoagülan ve Antiagregan İlaçlar" başlıklı sunumlarını başarıyla gerçekleştirdi.
14 Mart 2025
Fakültemiz lisans programı öğrencilerine yönelik "Nefes Tekniği ve Etkili Sunum Teknikleri konulu eğitim gerçekleştirildi.
14 Mart 2025
Fakültemizdeki Periodontoloji Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Burak Alemdağ, Ramazan ayında ağız ve diş sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
07 Mart 2025
Dönem III öğrencileri Klinik Bilimler Bölümü Pedodonti Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Güdük tarafından yürütülen çalışmada temel hekimlik uygulamaları kullandı.
06 Mart 2025
Üniversitemiz Farabi Hastanesi Organ Nakli Koor. Hemşire Ebru YILMAZ tarafından Fakültemiz personel ve öğrencilerine yönelik organ nakli ve bağışı farkındalık semineri gerçekleştirildi.
04 Mart 2025
Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) ile ataması yapılan ve göreve başlayan araştırma görevlisine Fakültemizde yürütülen eğitim sağlık hakkında genel bilgilendirme yapıldı.
28 Şubat 2025
Prof. Dr. Sercan Erol'un katılımıyla uluslararasılaşma faaliyetlerinin artırılmasına yönelik bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
27 Şubat 2025
Fakültemiz lisans programı Dönem IV derslerinden olan ?USEC0012 Kariyer Planlama? dersi kapsamında Klinik Bilimler Bölümü Endodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğba KOŞA
27 Şubat 2025
Dönem 3, 4 ve 5 öğrencilerine yönelik "Diş Hekimliğinde Ergonomik Çalışma Pozisyonları" konulu sunum gerçekleştirildi.
26 Şubat 2025
Fakültemiz tarafından düzenlenen 2024-2025 Diş Hekimliği Fakültesi Futbol Turnuvası, öğrencilerimizin takım ruhunu ve sportif yeteneklerini sergilediği keyifli mücadelelerle tamamlandı.
19 Şubat 2025
KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi Mezunlarıyla Kahvaltı Buluşması: Geçmişten Geleceğe Samimi Bir Sohbet
17 Şubat 2025
COST (European Cooperation in Science and Technology) aksiyonları hakkında bilgilendirme etkinliği düzenlendi.
14 Şubat 2025
Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Tamer TAŞDEMİR, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde Dönem 2 öğrencilerimizin SEC 209 kodlu İnsan İlişkileri ve İletişim dersine katılım sağladı.
13 Şubat 2025