ÖĞRENCİ
ARAŞTIRMA
Sektör Temsilcileri İle Toplantı Yaptık

11.12.2025 Tarihinde saat 10:00'da Kimya Bölüm Başkanlığı Toplantı Salonunda "Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine (9-Sanayi ve 17-Amaçlar İçin Ortaklıklar) yönelik yıl içerisinde düzenlenen etkinlik sayısı kapsamında Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Sedat KELEŞ, PELİ Grup Ar-Ge Müdürü Nebahat DEMİR, PELİ Grup Kimya Tesisleri Müdürü Fatih TUNCA, PELİ Grup Ar-Ge Mühendisi Carlos Da Silva BENTO ve Orman Ensütri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayfer DÖNMEZ ÇAVDAR (toplantıya katılanların araştırmacısı olduğu projenin yürütücüsü) ile özel sektör-üniversite arasındaki mevcut iş birliğini güçlendirmek ve yeni proje olanaklarını değerlendirmek amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen toplantıda, üniversite-sanayi iş birliğinin önemi vurgulanırken; Ar-Ge odaklı çalışmalar, yenilikçi ürün geliştirme süreçleri, sürdürülebilir üretim yaklaşımları ve sektörel ihtiyaçlara yönelik akademik katkılar ele alındı. Taraflar, özellikle ortak araştırma projeleri, lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik staj ve bitirme projeleri, akademik bilgi birikiminin sanayiye aktarılması ve teknoloji transferi konularında görüş alışverişinde bulundu.
Toplantı kapsamında, mevcut iş birliklerinin daha da derinleştirilmesi, yeni Ar-Ge projelerinin hayata geçirilmesi ve uzun vadeli stratejik ortaklıkların geliştirilmesine yönelik potansiyel çalışma alanları değerlendirildi. Ayrıca, sektörün güncel beklentileri doğrultusunda eğitim-öğretim süreçlerinin desteklenmesi ve öğrencilerin uygulamaya yönelik yetkinliklerinin artırılması konularında ortak adımlar atılmasının önemi üzerinde duruldu.
Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ve ilerleyen dönemlerde somut projelerle iş birliğinin güçlendirilerek sürdürülmesi yönündeki ortak kararlılığın ifade edilmesiyle sona erdi.
15 Ocak 2026
Öğrencilerimizin Farmasötik ve Medikal Cihaz Sektörüne Yolculuğu
16 Nisan 2026
Nahçıvan Devlet Üniversitesi'nde Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Sevgi Kolaylı, "Biyokimyada Güncel Yaklaşımlar" semineriyle güncel araştırma ve uygulamaları aktardı.
16 Nisan 2026
Akçaabat Anadolu Lisesi öğrencileri üniversite ortamını yakından tanıma ve akademik birimleri yerinde gözlemleme fırsatı elde etti.
15 Nisan 2026
KTÜ Kimya Bölümü'nde Kimyagerler Haftası, kortej yürüyüşü, deneyler ve sosyal etkinliklerle yoğun katılım eşliğinde coşkuyla kutlandı.
14 Nisan 2026
Mezunlarımız bölümümüze ziyaretinde hem geçmiş deneyimlerini paylaştı hem de geleceğe yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.
14 Nisan 2026
Tevfik Serdar Anadolu Lisesi öğrencileri bölümümüzü ziyaret ederek üniversite ortamını tanıdı, laboratuvarları gezdi ve kimya bilimi hakkında bilgi edindi.
13 Nisan 2026
Bölümümüz Fen Fakültesi 2025 Akademik Performans Ödül Töreninde Büyük Başarı Gösterdi
12 Nisan 2026
Mezunlarımız Cemal Şenöz ve Ceyhun AÇIL Bölümümüzü Ziyaret Etti
10 Nisan 2026
Kimya Bölümü, mezunlarıyla bir araya gelerek akademik gelişmeler, mezun deneyimleri ve üniversiteler arası iş birliği olanaklarını değerlendirdi.
08 Nisan 2026
KTÜ Kimya Bölümü, Orman Haftası kapsamında ladin fidanı dağıtarak çevre bilinci ve sürdürülebilirlik adına farkındalık oluşturdu.
07 Nisan 2026
KTÜ Kimya Bölümü, Dünya Sokak Hayvanları Günü kapsamında mama dağıtarak sokak hayvanlarının yaşam koşullarına dikkat çekti ve farkındalık oluşturdu.
07 Nisan 2026
Arş. Gör. Dr. Nurhayat Özbek, Erasmus+ staj deneyimini paylaşarak lisansüstü öğrencilere başvuru süreci ve akademik kazanımlar hakkında bilgi verdi.
27 Mart 2026