İstisnalar ve özel durumlar ile ilgili GEÇİCİ MADDE 1’de belirtilen, yurtiçi ve yurt dışında bulunabilecek üniversiteler ile ilgili belirlenen şartlar sadece, bu yönergenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yüksek lisans/doktora/uzmanlık/yeterlilik çalışmalarının her ikisini de Karadeniz Teknik Üniversitesinde tamamlayan adaylar içindir. Bu yönerge ile birlikte doçent ve profesör kadrosuna başvuran adaylarda belirlenen kriteri sağlamak üzere bulunabilecek üniversiteler ile ilgili belirlenen şartlar EK1 ZORUNLU BAŞVURU ŞARTLARI 2 nolu dipnotta belirtildiği şekliyle uygulanacaktır.
EK-5: FEN FAKÜLTESİ İLE İLGİLİ ÖZEL KOŞULLAR tablosunda muhtelif yerlerde yer yer geçen “Matematik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, İstatistik ile Bilgisayar Bilimleri” şeklindeki ifadeler üniversitemiz açısından “Matematik, Bilgisayar Bilimleri” bölümlerini ifade etmekte olup yönerge ile ilgili yapılacak ilk değişiklikte bu durum düzeltilecektir.
EK-7: MİMARLIK FAKÜLTESİ İLE İLGİLİ ÖZEL KOŞULLAR tablosunda “Doktor Öğretim Üyesi” şartlarının “Açıklamalar” kısmında “Lisans öğrenimini tamamladıktan sonra kesintisiz en az 89 ay yurt dışında, başvuru alanında…” ifadesinin “Lisans öğrenimini tamamladıktan sonra kesintisiz en az 89 gün yurt dışında, başvuru alanında…” şeklinde değerlendirilecek olup yönerge ile ilgili yapılacak ilk değişiklikte bu durum düzeltilecektir.
EK-15: DEĞERLENDİRMEDE KULLANILACAK PUANLAR TABLOSU, 3. ATIF kısmında yer alan “Profesörlük atamasında ise doçentlik başvuru tarihinden profesörlük başvuru tarihine kadar geçen sürede adayın tüm eserlerine yapılan atıflar dikkate alınır” ifadesinde belirtilen durum, yönergenin farklı bölümlerinde benzer durumlarla ilgili herhangi bir karışıklığa sebebiyet vermemek maçıyla “Profesörlük atamasında ise doçentlik unvanının alındığı başvuru tarihinden profesörlük başvuru tarihine kadar geçen sürede adayın tüm eserlerine yapılan atıflar dikkate alınır” şeklinde düşünülmelidir. Yönerge ile ilgili yapılacak ilk değişiklikte bu durum düzeltilecektir.
“Lisansüstü/Uzmanlık Tezlerinde Danışmanlık” puanlandırmasında, danışmanlığında doktora tezi veya yüksek lisans tezi tamamlanması veya devam etmesiyle ilgili şartı sağlamayan adaylarda, alternatif olarak belirlenmiş makale şartında değerlendirilecek makaleler, makale şartlarının sağlanmasında puanlandırılmayacak olup, ilave alınması gereken puan olarak değerlendirilecektir.
Web of Science (WOS), bu yönergenin yayınlanmasından sonra , 2024 yılında yeni bir uygulama başlatmış olup, ESCI kapsamındaki dergileri de çeyrek dilimlerde sınıflandırmaya başlamıştır. Bu nedenle, ESCI kapsamında olup WOS çeyrek diliminde sınıflandırılmış dergilerdeki yayınlar, çeyrek dilimdeki puanlara göre puanlandırılacaktır. Zorunlu yayınlarda da aynı kural geçerli olacaktır. Yönerge ile ilgili yapılacak ilk değişiklikte bu durum düzeltilecektir.
Profesör atamaları için birimlere ilişkin özel koşullar arasında yer alan "4. Lisansüstü / Uzmanlık Tezlerinde Danışmanlık" kısmında, "..... bu koşulu sağlamayanlar ise, .... makalelerinden doçentlik sonrası yayınlanmış ilave .... makaleye sahip olmalıdırlar." ifadesinde belirtilen ilave makale sayısı, ilgili adayın başlıca yazar olduğu makale sayısı olarak değerlendirilecektir. Yönerge ile ilgili yapılacak ilk değişiklikte bu durum düzeltilecektir.