Ocak

Sürekli Eğitim Merkezi

HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK EĞİTİMİ
(9-24 OCAK 2016)

Arabuluculuk Eğitimi, hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra beş yıllık mesleki kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan, arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel bilgileri, iletişim becerileri, müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri, psikoloji ile diğer teorik ve pratik bilgileri içeren ve arabuluculuğun yerine getirilmesi için gerekli olan bilgi ve becerilerin kazanılmasını amaçlayan eğitimi ifade eder.

Eğitim Programı İçeriği;

• Temel Hukuk Bilgisi Eğitimi; arabuluculuğa elverişli alanlar, yargılama aşamasında arabuluculuğa başvurulması halinde dikkat edilmesi gereken hususlar, arabuluculuk müzakereleri sonunda yapılması gereken işlemleri ile bir anlaşmanın ortaya çıkması halinde bu anlaşmanın düzenlenmesi ve hukuki niteliği

• Teknik Bilgi Eğitimi; iletişim becerileri ve beden dili, müzakere yöntemleri, toplantı yönetimi, psikoloji, gelişim psikolojisi, kişilik, davranış bozuklukları ile öfke kontrolğü ve sosyal psikolosi ile sorun çözme becerileri, uyuşmazlık analizi ve uyuşmazlık çözümünde uygulanacak yöntemler, arabuluculuk süreci ve arabuluculukta uyulması gereken etik kurallar gibi arabuluculuğa yönelik eğitimler.

• Uygulama; Bireysel ve gruplar halnide sistematik teknikleri kullanma becerilerini geliştirmelerini sağlayacak örnek uyuşmazlık çözüm çalışmaları ile uygulama gözetimi faaliyetleri.

Eğitim Programı Tarihleri ; 9-10 Ocak , 16-17 Ocak ve 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde / Toplam 48 Saat

Kayıt Tarihleri : 04-08 Ocak 2016 tarihleri arasında kayıt için gerekli belgeleri Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teslim edebilir veya başvuru formu imzalı olacak şekilde sem@ktu.edu.tr e-mail adresine göndererek kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz. Başvuru Formu (imzalanması zorunludur)

Kayıt İçin Gerekli Belgeler ;

1. Başvuru Formu (imzalanması zorunludur)
  2.  Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  3.  Hukuk Fakültesi Mezuniyetinin Gösterir Belge
  4.  Beş Yıllık Mesleki Kıdemi Gösterir Belge
  5.  Banka Dekontu/ Alındı Belgesi ( Kredi Kartı ile ödeme yapmanız durumunda)

Eğitim Programı Katılım Ücreti :
 750,00 TL ( KDV Dahildir)

T.C. Ziraat Bankası KTÜ Şubesi 11825144-5010 numaralı hesaba (IBAN: TR830001001225118251445010)
(Hesap Adı:KTÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü), açıklama kısmına "Sürekli Eğitim Merkezi" yazdırılarak yatırılacaktır. Aksi takdirde kayıt işlemi yapılmayacaktır.

*Kredi kartı ile ödeme yapılabilmekte olup, tüm kartlar için tek çekim, Ziraat ve İş Bankası kredi kartlarına ise 6 taksit yapılmaktadır.
Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen katılımcıların KTÜ Kanuni Kampüsü Rektörlük Ek Bina (Kat:2) içerisinde bulunan Döner Sermaye Saymanlık
Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekmektedir. Ödeme işlemlerinin ardından alındı belgesini kayıt için gerekli belgeler ile birlikte Merkezimize teslim etmeleri gerekmektedir.

Önemli Notlar

• Derslerin 1/12 'sine devam etmeyenlerin eğitim programı ile ilişiği kesilecektir.
  • SEM Yönetimi gereken durumlarda program saatlerinde değişiklik yapabilir; değişiklik katılımcıya önceden bildirilecektir.
  • Katılımcıların programa başladıktan sonra programa devam etmemeleri halinde ücret iadesi yapılmayacaktır.

Karadeniz Teknik Üniversitesi
Sürekli Eğitim Merkezi, Kanuni Kampüsü Hukuk Fakültesi 4.Kat-TRABZON