HAKKIMIZDA
YAYINLAR
KTÜ Üniversiteler Arası Ulusal İşbirliklerini Bir Sonraki Aşamaya Taşıdı
KTÜ Üniversiteler Arası Ulusal İşbirliklerini Bir Sonraki Aşamaya Taşıdı
Daha Önce bir çok üniversite ile Üniversite sanayi işbirliği temelinde ortaklık kuran KTÜ, İnönü Üniversitesi İle de yeni bir Üniversite sanayi işbirliği projesi başarısı gösterdi. İnönü Üniversitesi mühendislik Fak. Gıda Müh. Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ali Adnan HAYALOĞLU’nun yürütücülüğünü yaptığı, KTÜ TTM müdürü Doç. Dr. Oktay YILDIZ’ın araştırmacı ve Malatya’da yerleşik Toska Tarım Ürünleri firmasının sanayi ortağı olduğu “Kayısı çekirdeği soğuk pres kekinden katma değeri yüksek ürünler (Kahve, ezme, zar tozu) elde edilmesi” projesi 626 bin TL bütçe ile TÜBİTAK Üniversite Sanayi İşbirliği Programı (1505) kapsamında desteklenmiştir.
Projeleri desteklenen akademisyenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

13 Şubat 2020
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
05 Haziran 2026
RATIONE DIVIDE AI firması ile ulusal ve uluslararası iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesine yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi.
04 Haziran 2026
Gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar, program sürecinde karşılaştıkları soruları yönelterek uygulamaya yönelik bilgi edinme imkânı buldu.
04 Haziran 2026
Toplantı Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenendi.
04 Haziran 2026
KTÜ TTM 2026 Mayıs Bülteni
04 Haziran 2026
Trabzon Tersanesi Gemi İnşa Bakım Onarım San. ve Tic. A.Ş. ve Prof. Dr. Ayfer DÖNMEZ ÇAVDAR ile görüşmeler gerçekleştirdi.
03 Haziran 2026
QUEST-Quadruple Helix-Based Enhancement of Stakeholders at Black Sea Territory
22 Mayıs 2026
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
22 Mayıs 2026
TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı
15 Mayıs 2026
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
15 Mayıs 2026
2026 Nisan Bülteni
13 Mayıs 2026
Merkezimiz koordinasyonunda; Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ile Yapay Zekâ ve Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlendi.
13 Mayıs 2026