haberler

Üniversitemizde 2023-2024 Yılı Patent,Faydalı Model ve Tasarım Tescil Tebrik Töreni Gerçekleştirildi

Araştırma Üniversitesi vasfıyla yoluna devam eden Üniversitemiz, Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığıyla üniversitemizde fikri sınai mülkiyet hakları kültürünün oluşmasına ciddi önem vermektedir. Bu kapsamda üniversitemizde akademisyenlerimizin ortaya koymuş olduğu bilimsel çalışmaların ürünü olan buluşlara üniversitemiz maddi ve uzman personel desteği sağlamaktadır. Patent başvurusu sırasındaki tüm maddi yükümlülükler üniversitemizce karşılanarak süreçler ulusal ve uluslararası platformlarda devam ettirilmektedir.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında önemli başarılara imza atan akademisyenlerini bir törenle kutladı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın katılımıyla KTÜ TTM Seminer Salonunda düzenlenen törende, tescillenen ulusal ve uluslararası patentler, faydalı modeller ve tasarımlar için akademisyenlere plaketler takdim edildi.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ'nün araştırma ve inovasyona verdiği önemin altını çizerek, Üniversitemiz, sadece eğitim ve öğretimde değil, aynı zamanda araştırma ve inovasyonda da öncü bir kurum olma yolunda ilerlediğini ve bu bağlamda, akademisyenlerimizin ortaya koyduğu patentler ve faydalı modeller, üniversitemizin bilgi birikimini ve araştırma kapasitesini gösteren önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti. Üniversitemizin patent başvurusunda doyum noktasına ulaştığının altını çizerek bir sonraki aşamada bu patentlerin ticarileşmesinin gerekliliği vurguladı.

KTÜ TTM Müdürümüz Prof.Dr. Oktay YILDIZ yaptığı konuşmada, Üniversitemizin sınai mülkiyet alanında sıralaması hakkında bilgi vererek akademisyenlerimizin verdiği katkı için teşekkürlerini ifade etti.

Uluslararası ve ulusal fuarlara katılım konusunda akademisyenleri Türk Patent ve Marka Kurumu işbirliğinde patentli teknolojilerinin ticarileştirilmesine destek vereceklerini bildirdi.

KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak tescil alan akademisyenlerimi kutlar, KTÜ Ekolüne verdikleri katkılan dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

 

 

 


07 Haziran 2024