duyurular

09

Ekim

2024-2025 Dönemi Memur Akademisi Genel Eğitim Programı Hk

Memur Akademisi

Üniversitemiz stratejik insan kaynakları yönetimi kapsamında eğitim, gelişim ve ödüllendirme süreçlerini kurumsallaştırmıştır. KTÜ İnsan Kaynakları Yönergesi, KTÜ Memur Akademisi Yönergesi ve KTÜ Ödül Yönergesi bileşenleri birbirini tamamlayan ve destekleyen sistemler olarak kurulmuş ve geliştirilerek yürütülmektedir. İdari personelin eğitim ve gelişim faaliyetleri kapsamında 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Memur Akademisi Genel Eğitim süreçleri “Örgütsel Davranış” temasıyla ilan edilmiştir. Bu kapsamda hem Üniversitemiz hem İl Emniyet Müdürlüğü hem de Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Uzaktan Eğitim Kapısı kaynakları kullanılarak eğitim programı hazırlanmıştır.

Kariyer Gelişim İmkanı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından örnek uygulama gösterilen KTÜ Memur Akademisi Yetenek Havuzu (Modül 3) uygulamasının KTÜ Memur Akademisi Yönergesinin 22, 23, 24, 25 ve 26. Maddeleri uyarınca yapılmasına karar verilmiştir.

Performans ve Ödüllendirme

Diğer taraftan 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda elde edilecek Memur Akademisi Katılım Belgesi ve Memur Akademisi Başarı Belgesi KTÜ İnsan Kaynakları Yönergesi kapsamında 2025 yılı idari personel performans notuna ilave artı puan olarak eklenerek personel nihai performans notunu yükseltebilecektir. Ayrıca, KTÜ Ödül Yönergesi kapsamında A düzeyi performansa sahip olan personelimiz öneri süreçlerindeki önemli bir şartı sağlamış olacaktır.

Yetkinlik Zırhlı Gelişim

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında "mevzuat" teması, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında "bilgi ve bilişim teknolojileri" teması ve 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında "örgütsel davranış" temasıyla hizmetiçi eğitimler düzenlenmektedir. Bu bağlamda idari personelimizin eğitim ihtiyaçları yapılan analizler neticesinde belirlenmekte ve yetkinlikleri geliştirilerek yetenek haline dönüştürülmektedir.

2024-2025 Dönemi için tüm detaylı bilgilere buradan erişebilirsiniz.