haberler

Acil Durumda Hazır Ol, Hayat Kurtar!

Üniversitemiz, iş sağlığı ve güvenliği konusunda öncelikli yaklaşımıyla "Acil Durumlarda Ben De Varım: İlk Yardım" eğitimi AKM Mustafa Reşit Tarakçıoğlu Salonunda 07.03.2024 tarihinde saat 09.00 da gerçekleştirildi.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü personeli Acil Tıp Teknisyeni Mustafa BİLGİN ve Sivil Savunma Uzmanlığı Ömer YETİM tarafından gerçekleştirilen eğitimde; acil durumlarda yapılması gereken temel ilk yardım prensipleri, hasta/yaralının ve olay yerinin güvenliği sağlanarak doğru müdahalenin yapılması, kalp masajı ve suni tenefüs gibi temel yaşam desteği teknikleri aktarılmıştır.

Katılımcıların interaktif bir şekilde eğitime dahil olmasıyla teorik bilginin yanı sıra pratik uygulamalarla da becerilerini geliştirme fırsatı buldular. Acil durumlarda doğru müdahalenin ne kadar önemli olduğu vurgulandı ve katılımcılar bu konuda bilinçlendirildi.

Eğitim sunumuna erişebilmek için tıklayınız.

Eğitimde emeği geçen Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü personeli Acil Tıp Teknisyeni Mustafa BİLGİN, Sivil Savunma Uzmanlığı Ömer YETİM ve tüm katılımcılara bu eğitim sürecine değerli katkıları için teşekkür ediyoruz.

 

 


07 Mart 2024