haberler

Harcama Sürecinde Yer Alan Personelimizin Mesleki Becerilerini Geliştiriyoruz

Kamu İhaleleri, ve kamu kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayan önemli bir süreçtir. Kamu ihale eğitimi, bu sürecin daha şeffaf, adil ve rekabetçi bir şekilde yürütülmesine katkı sağlamaktadır.

Bir KTÜ markası olan Memur Akademisi "Genel Eğitimler" eğitim programı kapsamında Kamu İhale Kurumu işbirliği ile ihale mevzuatının doğru bir şekilde anlaşılmasına, yasal risklerin azaltılması, ihale sürecinin nasıl yönetileceğine ve değerlendirileceğine, bu süreçte şeffaflığın sağlanmasına ve maliyet etkinliğini sağlamaya yönelik eğitim verilmiştir.

Üniversitemiz Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisi'nde 17, 18, 19 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen ve 9 farklı konu başlığında 540 dakika süren eğitime ihale yetkilileri, ihale komisyon üyeleri, harcama birimleri harcama yetlilileri, gerçekleştirme görevlileri ve satın alma süreçlerinde görevli olan 100'ü aşkın personel katılmıştır.

İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilen ve katılımcıların etkili bir öğrenme sağladığı eğitimin ilk gününde, Kamu İhale Uzmanı Kadir Çağlar ÇETİNTAŞ tarafından; kamu ihale mevzuatı genel hükümleri, ihale uygulamalarına ilişkin ortak hükümler, ihale dökümanlarının hazırlanması; ikinci gününde Kamu İhale Uzmanı Selçuk KAHVECİ tarafından, teknik şartnameye ve yaklaşık maliyete ilişkin ilkeler; üçüncü eğitim günü de her iki Kamu İhale Uzmanı tarafından E-İhale ve E-Eksiltme, İhale Komisyonu, gerçekleştirme görevlisi, ihale yetkilisi görev ve sorumluluklar, şikayet ve inceleme süreci konuları anlatılmıştır.

Eğitime katılım sağlayan Üniversitemiz Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bünyamin ER; Üniversitemiz insan kaynağının kamu ihale uygulaması yetkinliklerinin geliştirilmesi hususunda vermiş olduğu katkılardan ötürü Kamu İhale Uzmanı Kadir Çağlar ÇETİNTAŞ ve Kamu İhale Uzmanı Selçuk KAHVECİ'ye Üniversitemiz adına teşekkür ederek plaket takdim etmiştir.

Eğitimde emeği geçen Kamu  İhale Uzmanı Kadir  Çağlar  ÇETİNTAŞ, Kamu  İhale Uzmanı Selçuk  KAHVECİ ve tüm katılımcılara bu eğitim sürecine değerli katkıları için teşekkür ediyoruz.

 


19 Nisan 2024