Ocak

KTÜ BAP 05 Yurtdışı Araştırma Programı

Bap

Kapsam ve Amaç

Bu program, KTÜ BAP-05 Yurtdışı Araştırma Destek Programı kapsamında yürütülür. Programın amacı, daha önce uzun süreli yurtdışına çıkma fırsatı bulamamış olanlar öncelikli olmak üzere öğretim üyelerinin yurtdışı araştırma kuruluşlarına yapacakları araştırma amaçlı ziyaretleri en az üç, en çok altı aya kadar desteklemektir.

Başvuru Koşulları
  1. Uluslar arası saygınlığı olan yurtdışı bir araştırma kuruluşu veya üniversiteden davet almış
  2. Ayrıntılı araştırma planı sunmak,
  3. Yurtdışında bulunacağı süre içerisinde üniversitede yürüyen idari, eğitim ve araştırma faaliyetlerini aksatacak bir durumu olmamak.
İşleyiş

Aday, BAP-05 Yurtdışı Araştırma Destek Programı başvuru formu, yabancı dil belgesi, davet mektubu ve ayrıntılı araştırma planı ile BAP’a başvurur. Programa her zaman başvuru yapılabilir. Değerlendirmede, farklı disiplinler arasında denge de gözetilir. Bu programında en çok bir kez faydalanılabilir. Program kapsamında, gidiş-dönüş uçak biletleri karşılanır. Ayrıca, gidilecek ülkeye göre BAP Komisyonunca belirlenen bir üst limit aylık ücret çerçevesinde ödeme yapılır.