hakkımızda

Merkezimiz, ilk olarak KTÜ Tıp Fakültesine bağlı KTÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Araştırma Merkezi olarak kurulmuş ve fakülte binasında faaliyet sürdürürmüş, 2008 yılında 390 m2 kullanım alanlı KTÜ Tıp Fakültesi Temel Bilimler Ek Binasındaki bugünkü yerine taşınmıştır.

Merkezimiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nden 08.01.2013 tarihinde alınan çalışma izni 28.07.2022 tarihinde İlaç ve Farmasötik Teknoloji (İLAFAR) Uygulama ve Araştırma Merkezi Prosedür Odasının da eklenmesiyle yenilenmiştir.

Merkezimiz 20.01.2014 tarih ve 28888 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikle artık Rektörlüğe bağlı KTÜ Cerrahi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak faaliyet yapmaktadır.

Merkezimide Karadeniz Teknik Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulundan onay almış olmak şartıyla öncelikli olarak KTÜ Öğretim Üyelerinin yürütücülüğünü yaptığı araştırma projeleri ve tez çalışmaları için yapılan talepler karşılanmaktadır. Talep edilmesi halinde diğer kurumlardan yapılan başvurularda Merkezimizin imkanları dahilinde yapılabilmektedir.

Merkezimizde fare ve sıçan üretimi yapılmakta, kobay üretimi talep gelmesi durumunda başka merkezlerden getirilerek yapılabilmektedir. Tavşan için sadece başka merkezlerden getirilerek deneylerde kullanılmakta, üretim yapılmamaktadır.