Haziran

Lisansüstü Başvurular

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü

Ön Başvuru (24 Haziran-01 Temmuz 2024)

Lisansüstü kontenjanlar için ön başvurular https://lisansustubasvuru.ktu.edu.tr/ adresi üzerinden yapılacaktır.

Ön başvuru formunda varsa Sanayi İş Birliği Kontenjanı için Protokol veya Kamu / Sanayi İş birliği Onay Formu yüklenir.

Zorunlu alanlar olan, TC. Kimlik Numarası, e-posta adresi, doldurularak 4,5x6 cm ebadında vesikalık fotoğraf sisteme yüklenir. (Yüklenecek vesikalık fotoğraf öğrenci kimlik kartında kullanılacak uygunlukta olmalıdır, aksi halde yeni bir vesikalık resim talep edilecektir).

Bilgi girişi tamamlandıktan sonra sayfanın altındaki uyarı kısmı okunarak ‘Okudum.’ Kutucuğu işaretlenir.

Ön Başvuru Bilgilerimi Sisteme Gönder düğmesine tıklanarak ön başvuru tamamlanır.

Ön başvurunun ardından, KTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından, adayın ön başvuruda belirttiği e-posta adresine ön başvurunun alındığını teyit eden bir mesaj ve sonraki aşama için Ön Kayıt ekranına giriş yapabilmek için kullanılacak şifre ve bağlantı linki gönderilir.

Ön Kayıt (Bilgi ve Tercih girişi)

Ön kayıtlar https://dy2.ktu.edu.tr/onkayit/ adresi üzerinden gerçekleştirilecektir. Başvuru şekli (son mezuniyet durumu) ve Enstitü olarak Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü seçilerek "Giriş Yap" düğmesine basılır. Başvuru sistemi tarafından açılan sayfada başvuru yapılacak anabilim dalı ve program tercihleri seçilip kayıt butonuna tıklanarak başvuru işlemi tamamlanır.

Başvuru süreci ile ilgili önemli tarihler aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Lisansüstü programlara başvurular (Online) 24 Haziran-01 Temmuz 2024
Saat: 10.00
Kayıt hakkı kazanan adayların ilanı (Asıl ve yedek)

03 Temmuz 2024

Kayıt hakkı kazanan adayların,  belge kontrolü yapılıp kesin kayıtlarını yaptırması 04-09 Temmuz 2024
Yabancı Dil (İngilizce) Seviye Belirleme Sınavı

Sınav tarih ve saat bilgisi için Yabancı Diller Yüksekokulu Akademik Takvimini inceleyiniz
Yabancı Dil (İngilizce) Muafiyet Sınavı

Sınav tarih ve saat bilgisi için Yabancı Diller Yüksekokulu Akademik Takvimini inceleyiniz

Başvuru süreci ile ilgili sorularınızı dbte@ktu.edu.tr e-posta adresi üzerinden iletebilirsiniz.