KTÜ Araç Giriş İzinleri Artık Online Ortamda

Araç Giriş İzin Sistemi, Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından analiz edildi ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığa tarafından yazılım haline getirildi.

Üniversitemiz giriş kapılarından araç geçişleri tanımlı araçlar için plaka okuma sistemi ile ve tanımlanmamış araçlar için misafir girişi şeklinde yapılmaktadır. 5.365 akademik ve idari personel ile eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerini yürüten üniversitemizde hem lisansüstü öğrenci ve hem de personel hareketliliği fazla olduğundan, araç geçiş yetkilendirmelerinin daha kontrol edilebilir ve talep sisteminin daha hızlı yürütülmesi ve sonuçlandırılması adına, araç geçiş izinleri taleplerinin çevrim içi ortamda alınmaya başlanmıştır.

Dijital Dönüşüm Ofisi ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı iş birliğinde gerçekleşen bu proje sayesinde manuel işlemler dijital ortama aktarılarak bilgiyi saklamak, işlemek ve yönetmek daha kolay hale gelmiştir.

08 Ağustos 2023