Fakültemizde "6. Eczacılık Münazara Günleri" Etkinliği

KTÜ Eczacılık Fakültesi beşinci sınıf öğrencileri tarafından ‘İlaçlar için reklam faaliyetleri yapılmalı mı?’ konulu 6. Eczacılık Münazara Günleri etkinliği 24 Nisan 2024 tarihinde KTÜ Atatürk Kültür Merkezi M. Reşit Tarakçıoğlu salonunda gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Gülin RENDA (KTÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi),
Dr. Öğr. Üyesi Mefküre DURMUŞ (KTÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi),
Dr. Bünyamin GÜRSOY (Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı),
Ecz. Ömer DEMİR (TEB 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası Üyesi),
Ecz. Sezer SEVGİ (Fatih Devlet Hastanesi Hastane Eczacısı)
jüri üyesi olarak etkinliğimize önemli katkı sağladı.
Eczacılık Münazara Günleri etkinliği İngiliz Parlementer Stili Münazara kurallarına göre, iki yarışmacı grubun, önceden belirlenen bir konu ile ilgili iki farklı görüşü savunmalarına dayanmaktadır. Etkinliğin amacı öğrencilerin eczacılık alanında gündemde olan bir konuyu araştırmalarını, tartışabilmelerini ve farklı bakış açıları oluşturabilmelerini sağlamaktır. Öğrencilerimiz 4’er kişiden oluşan gruplar oluşturarak turnuva şeklinde karşılaşmaktadır. Turnuva kapsamında öğrenciler konuşma metinleri hazırlayarak tezlerini savunmaktadır. Konuşma içeriğindeki görüş ve düşüncelerin literatür verileri, gerçek yaşam örnekleri ile sayısal verilerle desteklenerek kanıta dayalı sunulması beklenmektedir. Performanslar jüri üyeleri tarafından değerlendirilmektedir.

11 Temmuz 2024