haberler

Fakültemizde birinci ve ikinci sınıf öğrencileri için ''Beyaz Önlük Giyme Töreni'' düzenlendi!

Ülkemizde bilimsel eczacılığın 185. yıl dönümünü; değerli akademisyenlerimizin, 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası değerli başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin ve sevgili öğrencilerimizin katılımı ile 10 Mayıs 2024 tarihinde KTÜ Atatürk Kültür Merkezi Hasan Saka salonunda düzenlediğimiz tören ile kutladık. Eczacılık Günü ve Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz, eczacılığın vazgeçilmez sembolü olan beyaz önlüklerini giyerek meslek hayatlarında önemli bir anı deneyimlediler. 

Tören kapsamında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Sayın Prof. Dr. Yıldız Erginer, yaptığı konuşmada öğrencilerimize eczacılık mesleğinin uygulama alanlarından bahsetti. Törende fakültemizi ulusal ve uluslararası platformda başarı ile temsil eden öğrencilerimiz ile TÜBİTAK proje desteği alan öğrencilerimize teşekkür belgeleri takdim edildi.

Beyaz önlüklerini giyen genç eczacı adayı öğrencilerimizi tebrik ediyor, eğitim ve meslek hayatlarında başarılar diliyoruz. Tüm katılımcılarımıza bu anlamlı günde bizlerle oldukları için teşekkür ederiz.


03 Haziran 2024