Haziran

Bitirme Projeleri Teslimi ve Sunumu Hakkında

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

BİTİRME PROJESİ TESLİMİ VE SUNUMLARI HAKKINDA AÇIKLAMALAR

• Bitirme Projesi sunumları çevrimiçi ve yüzyüze olacak şekilde planlanmaktadır.
  • Bitirme Projesi Sunumlarına katılacak her bir öğrenci sunuma nasıl katılacağını (Çevrimiçi veya yüzyüze) bildiren aşağıdaki formu doldurup göndermelidir.
  • Çevrimiçi sunuma katılacak guruplar, paylaşılacak link üzerinden görüntülü olarak yaptıkları bitirmelerini sunacaklardır. Yaptıkları devreyi ve devrenin çalışmasını bilgisayar ekranından göstereceklerdir.  Ayrıca bir sunum hazırlayarak  sunumlarını yapacaklardır.
  • Yüzyüze sunuma katılacak guruplar bölümümüzde belirlenen bir alanda devrelerini sergileyecek ve devrenin çalışmasını  anlatacaklardır.
  • Tasarım projesindeki jürileriniz yine bitirme sunumunuzda da jürileriniz olacaktır.
  • Çevrimiçi veya yüzyüze ayırımı olmadan, 11 Haziran 2023 Pazar günü saat 23:59’a kadar Bölüm web sayfamızın BITIRME PROJESI BAŞLIĞI adı altında bulunan BİTİRME PROJESI İLK DOSYA TESLİMİ  arayüzünden öğrenim gördükleri programa göre Bitirme Tezi Dosyalarını PDF olarak yüklemeleri gerekmektedir.
  • Bitirme Projesi ilk dosya tesliminde Bitirme grubu adına tek dosya teslim edilecektir.
  • Bitirme Projeleri Sergisine katılıp sunumlarını yüzyüze yapmak isteyenler proje ve posterleriyle belirlenen saatlerde bölümde hazır bulunacaklardır. Eğer yüzyüze sunum yapan takım içerisinde uzaktan bağlanmak isteyen öğrenciler varsa bu öğrenciler mülakat yapılırken uzaktan görüntülü bir şekilde bağlanıp kendilerine ayrılan sürede sunumlarını yapıp sorulan soruları cevaplayacaktır. Bunun için aynı takım üyelerinden yüz yüze gelecek olanlar gerekli hazırlıkları yapmalıdır. (Bilgisayar vs.)
  • Dosyanızı teslim için https://www.ktu.edu.tr/eee/dersbitirmeprojesi web sayfasında yer alan açıklamaları dikkate alınız. Bitirme Projeniz için bir sunum posteri hazırlayınız ve Hazırladığınız posteri sunum programları başlamadan bir gün öncesine kadar web sayfasında verilen Bitirme Posteri Yükleme Arayüzü (tüm guruplar ) üzerinden yükleyiniz.
  • Her proje için bir poster yeterlidir. Posterinizi hazırlarken https://ktu.edu.tr/eee/dersbitirmeprojesi web sayfasının alt kısmında verilen proje şablonlarından faydalanabilirsiniz. Veya içeriğe bağlı kalmak koşulu ile kendi tasarımınızı da yapabilirsiniz.
  • Sisteme yüklediğiniz özetler, BITIRME PROJESI ÖZETLER KITAPÇIĞI için kullanılacaktır.
  • Son Teslim: Bitirme Projesi dersinden başarılı olan öğrenciler, BİTİRME PROJESI SON TESLİMİ arayüzünden Bitirme Projesi kitaplarını grup adına değil (jüriler veya bölüm başkanlığı tarafından istenen son düzeltmelerini yaptıktan sonra) kendi adlarıyla teslim edeceklerdir. Yani her öğrenci kendi numarasını ve adını projeye isim olarak verip çevrimiçi yükleyecektir. Bu son teslimat ile ilgili olarak Mühendislik Tasarımı ve Bitirme Projesi Yazım Kılavuzu’nun 4. sayfasında yapılan açıklamalara uyulması zorunludur.

Bölüm Başkanlığı