Şubat

%100 Türkçe Program

100% English Program

%30 İngilizce Program

.................................................................................................................................

%100 Türkçe Program

%100 Türkçe ders müfredatında aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır.

(1)  3. Yarıyıldaki Olasılık Kuramı dersinin adı Olasılık ve Rastlantısal Süreçler olarak değiştirilmiştir.

Bu dersi almış öğrencilerin transkriptlerinde artık yeni ismi ile görünecektir. Öğrencilerimizin herhangi bir şey yapmasına gerek yoktur.

(2)   4. Yarıyıldaki seçmeli Proje Yönetimi dersi 6. yarıyıla zorunlu Proje Yönetimi dersi olarak eklenmiştir.

Proje Yönetim dersinin içeriğinde akademik etik konuları da anlatıldığı için 2. sınıfta Proje Yönetimi dersini alıp başarılı olan öğrencilerin (23 öğrenci var) bu dersten aldıkları not Meslek Etiği dersine işlenecek olup, bu durumdaki öğrencilerin 3. sınıfta Proje Yönetimi dersini zorunlu olarak tekrar almaları gerekmektedir.

Geçen yıl 2. Sınıftayken Proje Yönetimi dersini alıp tekrara kalan 2 öğrencimiz vardır. Bu öğrencilerimiz 4. Yarıyıldaki seçmeli derslerden birini (Teknolojik Gelişmeler veya Meslek Etiği) seçip almak zorundadırlar.

(3)   6. Yarıyıldaki İş Sağlığı ve Güvenliği dersi 7. ve 8. yarıyıllara 2 ayrı ders olarak taşınmıştır.

Dolayısıyla öğrencilerimiz İş Sağlığı ve Güvenliği I dersini gelecek yıl 7. Yarıyılda İş Sağlığı ve Güvenliği II dersini de yine gelecek yıl 8. Yarıyılda alacaklardır.

(4)   2021-2022 Bahar Dönemi yazılım yapılacak dersler için tıklayınız.

(5)   Güncel müfredata ulaşmak için burayı tıklayınız.

Bu güncel müfredat dosyasını indirip saklayınız ve BYS sisteminizdeki akademik ders bilgileriniz veya transkriptinizle karşılaştırarak ders yazılımlarınızın doğru olup olmadığını kontrol ediniz.

100% English Program

The following changes have been made in the curriculum of 100% English Program.

(1)  The name of the Probability Theory course in the 3rd Semester has been changed to Probability and Random Processes.        This new name will appear in transcripts. Students have noting to do.

(2)  Social elective course Project Management in the 4th semester has been added to the 6th semester as a compulsory course Project Management. Third year students have to enroll this course either this year or the coming years.

Since nobody selected Project Management course in 4th semester last year, students do not have to do something.

(3)  The Occupational Health and Safety course in the 6th semester has been moved to the 7th and 8th semesters as 2 separate courses. Therefore, our students will take the Occupational Health and Safety I course in the 7th semester next year and the Occupational Health and Safety II course in the 8th semester next year.

(4)  Click here to access the list of courses to be enrolled 2021-2022 Spring term.

(5)  Click here to access the current curriculum.

Download and save this updated curriculum file and check whether courses you enrolled are correct by comparing them with your academic course information or transcript in your BYS system.

%30 İngilizce Program

2021-2022 Bahar dönemi açılan %30 İngilizce dönem dersleri

%30 İngilizce Program müfredatı

%30 İngilizce Programı öğrencileri kendi müfredatlarında güz döneminde yer alan aşağıdaki dersleri bu bahar döneminde almak isterlerse bölüm başkanlığına dilekçe vermelidirler. Yazıldığı ders sayısı az olan ve toplamda 40 saati geçmeyen öğrencilerin bu işlemi yapmaları önemlidir. Örneğin EEE1002 Measurements in Electrical Engineering ve EEE1004 Materials in Electrical Engineering dersleri artık gelecek yıldan itibaren açılmayacaktır. Diğer üç ders ise gelecek yıl son defa açılacaktır. Özellikle bu dersleri şimdi bahar döneminde alıp başarmaları halinde mezun duruma gelebilen öğrencilerin dilekçe vererek bu derslere yazılım yapmaları kendileri açısından faydalı olacaktır.

ÖRNEK DİLEKÇE

Dilekçe vererek yazılım yapabileceğiniz dersler.

%30 İngilizce Müfredatındaki ders

%100 İngilizce programdan alınacak uyum dersi

EEE2001 Measurements in Electrical Engn.

EEE1002 Measurements in Electrical Engineering

EEE2003 Materials in Electrical Eng.

EEE1004 Materials in Electrical Engineering

EEE3001 Power Systems

EEE2014 Power Systems

EEE4013 High Voltage Techniques

EEE3024 High Voltage Techniques

%100 Türkçe programından alınacak uyum dersi

ELK3001 Elektromanyetik Dalgalar

ELK2020 Elektromanyetik Dalgalar

Not:

• (1) Dilekçeler ya elden bölüm sekreterliğine teslim edilecek, ya da bölüm web sayfasında yer alan çevrimiçi dilekçe gönderme arayüzü üzerinden gönderilecektir.
  • ÖRNEK DİLEKÇE
  • (2) Dilekçenizi yazıp imzaladıktan sonra temiz bir fotoğrafını çekip resim veya pdf dosyası olarak çevrimiçi form üzerinden yükleyiniz.
  • (3) Çevrimiçi dilekçe gönderme işlemlerine bölüm web sayfasında

EE ONLINE --> ONLINE-LISANS sekmesi altında yer alan sayfadaki “Dilekçe işlemleri ve evrak gönderme” satırının tıklanmasıyla ulaşılabilir.

İkinci Öğretim Programı

2021-2022 Bahar dönemi açılan II. Öğretim dönem dersleri

II. Öğretim Programı müfredatı

İkinci Öğretim Programı öğrencileri kendi müfredatlarında güz döneminde yer alan aşağıdaki dersleri bu bahar döneminde almak için bölüm başkanlığına dilekçe vermelidirler. Yazıldığı ders sayısı az olan ve toplamda 40 saati geçmeyen öğrencilerin bu işlemi yapmaları önemlidir. Çünkü bu derslerin hiç biri artık gelecek yıldan itibaren kendi döneminde açılmayacaktır. Öğrencilerin dilekçe vererek bu derslere yazılım yapmaları kendileri açısından faydalı olacaktır. Aksi halde bu dersleri tekrar almak için gelecek yıl bahar dönemini beklemeleri gerekecektir.

ÖRNEK DİLEKÇE

Dilekçe vererek yazılım yapabileceğiniz dersler.

II. Öğretim Müfredatındaki ders

%100 Türkçe programından alınacak uyum dersi