haberler

Uzaktan Eğitimde MS Teams Eklentisi

Uzaktan eğitimle yapılan derslerimizde üniversitemiz Adobe Connect kullanmaktadır. Ancak bir dersteki katılımcı sayısının  100 ile sınırlı olması ve bazen bağlantı sorunları yaşanması nedeniyle KTÜ Uzaktan Eğitim Merkezi Microsoft Teams yazılımını da alternatif olarak devreye sokmuştur.

Öncelik yine Adebe Connect olmak üzere özellikle katılımcı sayısı 100 den fazla olan derslerle, Seminer, Proje, Mühendislik Tasarımı ve Bitirme Projesi gibi derslerin toplantılarında MS Teams uygulaması kullanılabilecektir.

Adobe Connect ile bağlantı sorunu yaşanması halinde de MS Teams üzerinden ders açılarak buradan derse devam edilmesi mümkün olacaktır.

Örneğin katılımcı sayısı 100 den fazla olan High Voltage Techniques / Yüksek Gerilim Tekniği dersleri 2 Kasım 2020 Pazartesi günü Teams üzerinden verilecektir. Bunun için öğrenciler yine UZEM üzerinden Moodle arayüzü ile derse katıacaklardır. Ancak derse katılım için ilgili bağlantı adresini tıkladıklarında MS Teams uygulamasına yönlendirileceklerdir. Bu nedenle MS Teams uygulamasının bilgisayarınızda önceden kurulu olması işlerinizi kolaylaştıracaktır.

Ayrıca NS Teams uygulamasının nasıl kullanılacağı konusunda biraz bilgi edinmekte de fayda vardır. Üniversitemiz uzaktan eğitim sayfasındaki kullanım kılavuzlarından veya Youtube da yayınlanmış açıklama videolarından faydalanabilirsiniz.

Bu pandemi sürecinde bütün öğrencilerimiz gibi öğretim üyelerimiz de ilkleri yaşıyor. Ancak bizler mühendisleriz veya mühendis olmayı hedefleyenleriz. Karşımıza alışık olmadığımız sorunlar çıktığında çözümler üretmek bizim görevimiz.

Herkese başarılar diliyoruz.

Bölüm Başkanlığı

 

 

 

 


01 Kasım 2020