duyurular

06

Haziran

2022-2023 Bahar yarıyılı END4000 Bitirme Tasarım Projesi teslim süreci ve kuralları

Endüstri Mühendisliği Bölümü

END4000 BİTİRME TASARIM PROJESİ TESLİMİ

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar döneminde END4000 dersi kapsamında hazırlamış olduğunuz bitirme projenize ait raporu Pdf formatında teslim etmeniz gerekmektedir. Proje raporunu hazırlarken takip etmeniz gereken uygulama yönergesi ve yazım kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.

Yaptığınız çalışmaların görselleştirilmesi ve bölüm sayfamızda yayımlanması amacıyla her proje grubunun bu yıl yapmış olduğu bitirme projesine ait birer poster hazırlaması istenmektedir. Poster için kullanacağınız şablona buradan ulaşabilirsiniz. Posterin genel şablonu (boyutları, başlık kısmı) aynı olmak kaydıyla iç tasarımını istediğiniz şekilde tasarlayabilirsiniz. Bu kapsamda hazırlayacağınız poster;

- Proje adı, proje takımı ve proje danışmanı bilgilerini içermeli,
- Projenizin amaç, yöntem, araştırma bulguları ve sonuç kısımlarından oluşmalı,
- Projenizi anlatan grafik ve çeşitli ögeler ile görselleştirilmelidir.
- Pdf şeklin teslim edilmelidir.

Hazırlanan posterlerin yanı sıra, proje gruplarından, projelerini anlattıkları yaklaşık 5 dakikalık bir sunum videosu istenmektedir. Hazırlayacağınız sunum videosu;

- Grubun tüm üyeleri tarafından yapabileceği gibi, kendi aranızda seçeceğiniz tek bir kişi tarafından da yapabilir,
- PowerPoint, Zoom, Meets, Teams ya da Skype gibi programlar aracılığıyla proje sunumu/posteri üzerine ses ve görüntü kaydedilerek yapılmalıdır.

Hazırlamış olduğunuz Pdf formatındaki bitirme çalışması raporunuzu 19 Haziran 2023 Pazartesi günü mesai bitimine kadar; yine Pdf formatındaki posterinizi ve 5 dakikalık sunum videonuzu 25 Haziran 2023 Pazar gününe kadar fb.yeni@ktu.edu.tr e-posta adresine göndermeniz gerekmektedir. Dosyalarınız büyük boyutlu ise fatmabetulyeni90@gmail.com e-posta adresiyle Drive üzerinde dosya paylaşımı yapabilirsiniz.