MÜDEK Akreditasyon Çalışmaları Teşekkür Töreni

Farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, böylece, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirilerek toplumun refahının ileri götürülmesini sağlamak amacıyla kurulan "Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği" (MÜDEK) tarafından 11-12 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılan değerlendirme sonuçlarına göre bölümümüz Örgün Öğretim Lisans programı 30.09.2023 tarihine kadar (2,5 yıl süreyle) akredite edilmiştir.

Akredite edilen Mühendislik Fakültesi Bölümlerine, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI başkanlığında, Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen bir törenle teşekkür belgeleri takdim edildi. Törene, Rektör Yardımcılarımız; Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ ve Prof. Dr. Cemil RAKICI da iştirak etti.

MÜDEK nedir?

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), farklı disiplinlerdeki Mühendislik Eğitim Programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’deki Mühendislik Eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak ve böylece güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli Mühendisler yetiştirilerek toplumun refahının ileri götürülmesini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren bir Sivil Toplum Kuruluşu olmaktadır.

MÜDEK, 2002 yılında Türkiye ve KKTC'de, Mühendislik alanında eğitim veren ilgili fakültelerin yöneticilerinden oluşan Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) tarafından, bu fakültelerin bünyelerindeki Mühendislik Lisans Programları değerlendirmesi için ayrıntılı bir program düzenlemek ve uygulamak üzere Mühendislik Değerlendirme Kurulu adı ile anılan bağımsız bir Sivil Toplum Platformu olarak kurulmuştur.

MÜDEK;

• 2003 yılında Mühendislik Programları değerlendirmesine başlamış,
  • 2006 yılında Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE - European Network for Accreditation of Engineering Education) adlı kuruluşun üyesi olmuş,
  • 25 Ocak 2007 tarihinde MÜDEK kısa adını kullanmaya devam ederek Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği adında bir Sivil Toplum Kuruluşu haline dönüşerek tüzel kişilik kazanmış,
  • 16 Kasım 2007 tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Yükseköğretim Kurumları Mühendislik Programları adına ulusal, sektörel ve program yeterlilikleri odaklı, ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınmış,
  • 21 Ocak 2009 tarihinden itibaren akredite edeceği Mühendislik Eğitimi Programları için EUR-ACE Etiketi vermek üzere ENAEE tarafından yetkilendirilmiş,
  • 25 Haziran 2010 tarihinden itibaren IEA (International Engineering Alliance) Washington Accord'a Geçici Üye (Provisional Signatory) olarak kabul edilmiştir.

MÜDEK tarafından akredite edilen bölümlere ulaşmak için tıklayınız.

16 Temmuz 2021