haberler

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığına Yeni Bir Soluk Getiriyoruz

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi, çocuk ve gençlerin ruh sağlığını desteklemek amacıyla bir dizi uzmanı içeren çok disiplinli bir yaklaşımla yeniden yapılandı. KTÜ Farabi hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümü; çocuk ve ergen psikiyatri, psikolog, çocuk gelişimci, dil ve konuşma terapisti ve ergoterapi uzmanlarının bir araya geldiği bir ekip oluşturarak gençlerin ruh sağlığına yönelik kapsamlı hizmetler sunmaya başladı. Bu yeni hizmet, çocuklarda ve ergenlerde görülen ruh sağlığı sorunlarına karşı bütüncül bir yaklaşım sunuyor. Çocuklar ve aileleri, çocuklarının ihtiyaçlarına uygun olarak özelleştirilmiş çok disiplinli bir değerlendirme ve müdahale planı sağlamak için bu uzmanlarla iş birliği yapabiliyor. Ayrıca, bu çok disiplinli ekip, çocukların gelişimini izleyerek ve olası sorunları erken tespit ederek, önleyici bir yaklaşım benimsedi.

Çocuk ve Ergen Psikiyatri anabilim dalı başkanı Doç. Dr. Bahadır TURAN yaptığı açıklamada bu yeni hizmetin, özellikle erken çocukluk dönemi gelişimsel sorunların değerlendirilmesine odaklanan çok disiplinli bir yaklaşım olduğunu, bu dönemin çocukların temel gelişim aşamalarını deneyimledikleri ve olası sorunların erken tespitinin kritik öneme sahip olduğu bir dönem olduğunu vurguladı.

Çok Disiplinli Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi (ÇÖZGEM) başvurusu için gerekli fiziksel koşulların sağlandıktan sonra başvuru sürecine başlayacaklarını belirten Doç. Dr. Turan, böylece çocukların yaşamının ilerleyen dönemlerinde daha sağlıklı ve başarılı bireyler olmalarına katkıda bulunacağını ifade etti. Dr. Turan, “Bu sistem çocukların erken yaşlardan itibaren gelişimlerini desteklemeyi ve ailelere bu konuda rehberlik etmeyi amaçlayan kapsamlı bir yaklaşımın bir yansıması olarak kabul edilmektedir. Çocuk ve ergenlerin ruh sağlığına odaklanan bu yeni hizmet, bölgedeki aileler ve gençler için önemli bir kaynak olacaktır.” dedi.


20 Ekim 2023