Doktorlar Tıp Eğitimi için Yurtdışından KTÜ'ye Gelmeye Devam Ediyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi’nde (MEDSİM) yurt dışından gelen doktorlar iyi hekimlik uygulamaları konusunda bilgi ve becerilerini arttırmak için üç gün süreyle kurs gördüler.

Yapılan kurs ile ilgili bilgi veren MEDSİM Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kağan Özkaya “Simülasyon tekniği kullanarak verdiğimiz iyi hekimlik uygulama kurslarımız yurt içi ve yurt dışından çok teveccüh görmeye başladı. Üniversitemiz birçok alanda olduğu gibi tıp eğitimi alanında da etkin. Her geçen gün artan bir şekilde uluslararası alana açılmaya başladık. Merkezimizde son olarak Rusya, Avusturya ve Hollanda’dan katılımcı ve eğitimcilerin olduğu bir eğitim düzenledik. Eğitimlerimizi temel, orta ve ileri olmak üzere 3 düzeyde gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimler ile bilginin paylaştıkça çoğaldığını bir kez daha gördük. Merkezimiz, bu eğitimlerle birlikte birçok ülkeden gelen doktorları bir araya getirerek kültürlerarası etkileşimin sağlanmasında da önemli rol oynuyor. Kurstaki mesleki ve kurs dışındaki sosyal etkinlikler ile gerek üniversitemizin gerekse Trabzon’umuzun yurtdışında tanınırlığına ve bilinirliğine önemli katkı sağladığımızı düşünüyorum. Bu tür faaliyetler Trabzon’umuzun sağlık eğitimi alanında da önemli şehirlerden biri olmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

11 Kasım 2023