haberler

Farabi Hastanesi'nde Hayata Tutundu

Trabzon’da 25 Temmuz gecesi çiçekçi dükkanını kapatıp, motosikletiyle eve dönerken bariyerlere çarpan 41 yaşındaki Cenk Kurnaz, 30 metre savruldu. Kazada sağ bacağı dizinden kopan Kurnaz’ın, kalça kemiği kırıldı, iç organlarında hasar oluştu. Yoldan geçen bir vatandaşın kemeriyle bacağına turnike yapıp kan akışını azalttığı Kurnaz, ambulansla KTÜ Farabi Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Kopan bacağı ampute edilen Kurnaz’ın, kırılan kalça kemiğine ise operasyonla demir takıldı. Yoğun bakımda bir ay tedavi gören ve bu süreçte kırılan leğen kemiğine (asetebulum pelvis cerrahisi) yapılan Kurnaz’ın, yoğun bakım sürecinde ampute edilen bacağı 3 kez ameliyatla temizlendi. Kırılan leğen kemiğine ise plak takıldı. 6 ameliyat geçiren 3 çocuk babası Kurnaz, servise çıkartıldı.

Trabzon'un Yomra ilçesi Kaşüstü mevkiinde 25 Temmuz gecesi çiçekçi dükkanını kapatarak motosikletiyle evine dönen 41 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Cenk Kurnaz, motosikletiyle seyir halindeyken kontrolünü kaybederek yol üstündeki bariyere çarptı. Çarpmanın etkisiyle 30 metre yola savrulan Kurnaz'ın sağ bacağı dizden koptu. O sırada yoldan geçen bir vatandaş Kurnaz'ın kopan bacağına diz üstüne bir kemer ile turnike yaparak kan akışını azalttı. İhbar üzerine kaza yerine ambulans ve Jandarma sevk edildi.

Ambulansla KTÜ Farabi Hastanesi’ne getirilen Kurnaz, hastanenin acil servisinde tedaviye alınarak ilk müdahale olarak kopan sağ bacağı kesilerek ampute edildi. Yapılan tetkiklerde ise kazada kalça kemiği kırıldığı ve mesanesinin zarar gördüğü tespit edildi. Yaklaşık bir ay anestezi yoğun bakımda tedavi gören Kurnaz'ın ampute edilen bacağı 3 kez enfeksiyon nedeniyle ameliyatla temizlendi. Kırılan leğen kemiğine ise ilk olarak (asetebulum pelvis cerrahisi) ameliyatı yapıldı, daha sonra ise başka bir operasyon ile bacağına plak takıldı. Yaklaşık bir ay yoğun bakımda tedavi gören ve kreatini düşen Kurnaz 3 kez ise diyalize girdi. Yoğun bakım ünitesinde yüksek antibiyotik tedavisiyle sağlığına kavuşan Kurnaz, tedavi ve kontrolünün devamı için servise çıkartıldı.

Yaşadığı kaza sonrası yoğun tedavinin ardından servise alınan Cenk Kurnaz "25 yıldır çiçekçilik işi yapıyorum. O gece çiçekçi dükkânımı kapatıp motosikletimle eve gidiyordum. Bir anda kontrolümü kaybederek yol kenarında bulunan bariyere çarptım. Yere savrulduktan sonra bacağımı hissetmiyordum. Gözlerim kararmaya başladı. O sırada bir kişinin bacağıma bir şeyler yaptığını görebildim. 3 gün sonra gözümü hastanede açtım. Yaşadığım kaza sonrası yaklaşık 1 ay yoğun bakımda enfeksiyon nedeniyle yüksek antibiyotik tedavisi gördüm. Toplamda ise 6 ameliyat geçirdim. Yoğun bakımda tedavi görürken geceler boyu yoğun bakımdan çıkabilir miyim aileme, sevdiklerime kavuşabilecek miyim diye çok düşündüm. Günlerce kesilen bacağımda ve leğen kemiklerimdeki şiddetli ağrılarla yaşadım. Doktorlarımızın sayesinde gelişen teknoloji sonucu müthiş tedavisi sayesinde Allah'ıma şükürler olsun sağlığıma kavuştum. Allah beni eşime ve çocuklarıma bağışladı. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Bu, aileme ve çocuklarıma tekrar kavuşmamda Allah'ımın bana verdiği bir mucizedir" dedi.

Doktor Öğretim Üyesi Muhammet Kalkışım ise, "26 Temmuz 2023 tarihinde motosiklet kazası sonrası hastaya acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından kalp damar cerrahisi ve ortopedi ekibi tarafından acil ameliyata alındı. Yaralanma şiddetinin yüksek enerjili olması ve onarılacak düzeyde bir uzvun kalmaması nedeniyle hastanın genel durumu da göz önüne alınarak diz üstü seviyeden amputasyon işlemi gerçekleştirildi. Aynı seansta pelvis kemiği (leğen kemiği) dıştan tespit koyularak ilk cerrahi işlemi tamamlandı. Entübe şekilde yoğun bakımda takip edilen hastamız 4, 8 ve 11 Ağustos tarihlerinde ise enfeksiyon nedeniyle 3 kez ameliyata alınarak bacağına yıkama ve debridman işlemi uygulandı. Son olarak 18 Ağustos'ta ise (pelvis kemiği) karından açılan insizyonla plak ile kemik tespiti uygulandı. Aynı seansta Üroloji ekibi tarafından idrar kesesi onarımı uygulandı. Yoğun bakımda takiplerinde genel durumu toparlayan enfeksiyon değerleri gerileyen hasta makineden ayrılarak servise alınıp takiplerine devam ediliyor" diye konuştu.


25 Ağustos 2023