haberler

Hasta Yakınlarıyla Çıkan Arbede Sonrası Güvenlik Görevlisi Arkadaşımız Kalp Krizi Geçirdi

Sağlıkta şiddet maalesef hastanemizde az kalsın bir cana mal oluyordu. Hasta yakınları ile yaşanan arbedede güvenlik görevlimizin kalbi durdu. Acil servis doktorlarımız tarafından hayata döndürülen güvenli görevlimiz Ali Kemal Sağlam yoğun bakıma alındı. Zanlılar hakkında soruşturma başlatıldı.
KTÜ Farabi Hastanemiz’de yatan yakınlarını ziyarete gelen iki kişi ile güvenlik görevlilerimiz arasında acil servis girişinde tartışma çıktı. Ardından arbede oldu, güvenlik görevlisi Ali Kemal Sağlam göğsüne darbe aldı. Kavga yatıştıktan sonra güvenlik görevlimiz aniden yere yığıldı. Kalbi durduğu belirlenen Sağlam’a acil servis doktorlarız hemen müdahalede bulundu. Hayata döndürülen görevli yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.
KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırganların alkollü olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tekinbaş "Güvenlik görevlileri, söz konusu kişileri belli bir plan çerçevesinde içeri almak istiyor. Dolayısıyla orada bir tartışma oluyor. Arkadaşımızın göğsüne ne kadar şiddetli vuruluyor, bilemiyorum. Görevlinin daha önceden bilmediği kardiyak rahatsızlığı varmış. Hemen beyaz kod veriliyor. Arbede bittikten sonra görevlimizin kalbi duruyor, sonra anjiyo oluyor ve koroner bypass kararı alınıyor. Şu anda yoğun bakımda tedavisi devam ediyor, yarın ameliyat olacak. Biz hastane yönetimi olarak konuyu yakından takip ediyoruz " dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da arkadaşımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.


11 Eylül 2023