haberler

Komşu Ülkeden Gelen Hastanın Burnundaki Rahatsızlık Giderildi

Gocha SHANTADZE isimli 26 yaşında erkek hasta, nefes alma güçlüğü, sürekli burun tıkanıklığı ve burnundaki şekil bozukluğu nedeniyle Gürcistan’dan Trabzon’a gelerek KTÜ Farabi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniği’ne başvurdu. Yapılan muayene ve tetkikler neticesinde, hastanın burun kıkırdak ve kemiklerinde ciddi derecede bozukluk tespit edildi. Doç. Dr. Selçuk Arslan ve ekibi tarafından yapılan başarılı “Septorinoplasti” ameliyatı ile hasta sağlığına kavuştu.

Başarılı geçen ameliyatın ardından SHANTADZE “Yıllarca çektiğim solunum problemlerim ve ameliyat korkularımın hepsinin boşa olduğunu anladım. Burnumun görüntüsü ve soluk almadaki sıkıntılarımdan dolayı çok rahatsızdım. Burnumun görüntüsü çevrem tarafından da yadırganıyordu. Bu ameliyattan sonra hem burnumun görüntüsünde düzelme oldu hem de nefesim rahatladı. Doktorum görüntümün 6 aya kadar daha da iyi olacağını ifade etti. Hastane personelinin sıcak yaklaşımları ve Dr. Selçuk Bey sayesinde bu süreci atlatıyorum. Hepsine çok teşekkür ederim. Benimle benzer durumda şikâyeti olan insanların Trabzon’a gelerek tedavilerini rahatlıkla olabileceklerini belirtmek istiyorum.” dedi.

Doç. Dr. ARSLAN vaka ile ilgili değerlendirmesinde “Hastamız bize geldiğinde, uzun süredir solunum sıkıntısı çektiğini ve burnunda şekil bozukluğundan muzdarip olduğunu söyledi. Septorinoplasti ameliyatı ile hastamızın hem solunum sıkıntılarını gidermiş hem de şekil bozukluğunu düzeltmiş olduk.” sözlerine yer verdi.

Doç. Dr. ARSLAN sözlerine “Septorinoplasti hem burun fonksiyonlarını hem de estetik problemleri düzeltmek amacıyla yapılan bir ameliyattır. Genel anestezi altında yapılan bu işlem ile burnun orta bölmesini oluşturan kıkırdak ve kemikteki eğrilikler ve burun etlerindeki problemler düzeltilerek burun tıkanıklığı, nefes alma problemini iyileştiriyoruz. Aynı seansta, burunda dıştan fark edilen yüksek kemer, eğrilik, burun ucunda düşüklük gibi şekil bozukluklarını da gideriyoruz. Burnunda bariz şekil bozukluğu olan aynı zamanda burun tıkanıklığı şikâyeti olan bu hastamıza yaptığımız bu ameliyat ile hem estetik olarak güzel bir görünüm hem de sağlıklı bir nefes kazandırmayı başardık. Hastamızın bundan sonraki süreçte bir müddet burnunu darbelere karşı korumasını önererek kendisini taburcu ettik. Septorinoplasti ameliyatlarını, KTÜ Farabi Hastanesi’nde uzun yıllardır başarıyla uygulamaktayız. Bu ameliyatı olan hastalarımızı, bir günlük hastane yatışı akabinde taburcu ediyoruz.” şeklinde devam etti.

KTÜ Farabi Hastanesi’nin Başhekim Yardımcılığı görevini de yürüten Doç. Dr. Selçuk ARSLAN ”Son zamanlarda KTÜ Farabi Hastanesi’ne; Kafkaslardan, Ortadoğu’dan ve Afrika’dan yoğun olarak gelen hastalarımızı iyileştirerek memleketlerine mutlu bir şekilde uğurluyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve Başhekimimiz Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ da KTÜ Farabi Hastanesi’nin, uluslararası bir şifa merkezi olması hususunu çok önemsiyorlar. Bu çalışmaların olumlu sonuçlarını yavaş yavaş görmeye başladık. Uluslararası hastalarımızın, merkezimize olan teveccühünün daha da artacağından eminiz. Çünkü yeni başvuran hastalarımızın, önemli bir kısmının daha önceden bu merkezde şifa bulup memleketine dönen hastalarımızın yakınları olduğuna şahit oluyoruz.” dedi.


02 Kasım 2022