haberler

KTÜ Farabi Hastanesi Sağlık Turizmi Altyapısını Hızla Geliştiriyor

Trabzon’da sağlık turizminin gelişmesinde öncü kuruluş olan KTÜ Farabi Hastanesi Sağlık Turizmi Koordinasyon Polikliniği'nden Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Kaan KURT gelişmeler hakkında şu bilgileri verdi:

Karadeniz bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin her bölgesinden hastalara hizmet veriyoruz. Sağlık Turizmi alanında ise 2021 yılından beri faaliyet gösteriyoruz.

124 Farklı Ülke Vatandaşına Sağlık Turizmi Hizmeti Sunuldu

Hastanemizin köklü geçmişi, deneyimi ve birikimi kaliteli sağlık hizmetini beraberinde getiriyor. Türkiye’nin birçok yerinde hatta birçok ülkede yapılamayan tedavileri ve ameliyatları bu üst düzey ekiplerimiz sayesinde KTÜ Farabi Hastanesi’nde yapabiliyoruz. Dünyadaki teknolojik yenilikler devletimiz sayesinde altyapı olarak bizim hastanemize sağlanıyor. Bugüne kadar başta Gürcistan ve Suudi Arabistan olmak üzere toplam 124 farklı ülke vatandaşına sağlık turizmi ve turistin sağlığı kapsamında hizmet verdik.

Hastanemizde Toplam 802 Doktor Hizmet Sunmakta

Bahsettiğimiz üst düzeyde sağlık hizmeti sunumunu 120 Profesör, 43 Doçent, 82 doktor öğretim üyesi ve 557 Asistan olmak üzere 802 doktor desteklemektedir. Bu seçkin akademik kadro, hastalarımızın şifa yolculuğunda birer rehber ve çözüm ortağı olarak görev almakta.

Sağlık Turizmi Koordinasyon Polikliniği Kuruldu

 Sağlık turizmi hizmetleri kapsamında hastanemize başvuran hastalarımızın her biri öncelikli olarak Sağlık Turizmi Koordinasyon Polikliniği'nde değerlendirilmekte. Burada, güncel kılavuzlar doğrultusunda en uygun tanı ve tedavi yönlendirmeleri yapılarak hastaların sağlık turizmi deneyimlerinin sorunsuz ve etkili bir şekilde uygulanması sağlanmaktadır. Koordinasyon polikliniğinde hastalarımızın değerlendirilmesinin ardından, her hasta için gerekli olan tetkik, görüntüleme ve spesifik branş muayenesi gibi hastane içi işlemler gerçekleştirilmekte.

1628 Hasta Sağlık Turizmi Kapsamında Hastanemizde Ameliyat Oldu

Bu minvalde dahili ve cerrahi polikliniklerimizde değerlendirdiğimiz 2021 yılında 2833, 2022 yılında 5186 ve 2023 yılının başından şu ana kadar 3612 hasta ve yatarak tedavi görmüş olan 504 hasta sağlık hizmetlerimizin küresel düzeydeki kabulünü açıkça yansıtmakta. Aynı dönemde gerçekleşen sağlık turizmi kapsamındaki ameliyatlar ise bu başarının somut bir kanıtıdır: A grubunda 57, B grubunda 80, C grubunda 148, D grubunda 278 ve E grubunda 1065 olmak üzere toplamda 1628 hastaya başarılı ameliyatlar gerçekleştirilerek hastaların sağlıklarına tekrar kavuşmaları sağlandı. Başvuru sayısındaki artış trendi hastalarımızın bize olan güven artışının göstergesi.

Çok Sayıda Özellikli Tedavi Ünitemiz Mevcut

Yine hastanemizde yetişkin ve çocuk kit üniteleri, kemoterapi ünitesi, ozon terapi ünitesi, mikro cerrahi merkezi, tüp bebek merkezi, plastik ve rekonstrüktif merkezi, yanık merkezi ve inme merkezi gibi özellikli tedavi üniteleri bulunmaktadır. Bu üniteleri, hekimlerimizin geniş bilgi ve tecrübeleriyle birleştirerek, her hasta için en etkili ve özelleştirilmiş tedavileri sunmakta.

18 Yataklı Sağlık Turizmi Servisini Ekim Ayında Açıyoruz

Ekim ayında açacağımız 18 yataklı sağlık turizmi servisimizle, hastaların ihtiyaçlarını daha etkili bir şekilde karşılayarak, kesintisiz 7/24 hizmetin kalitesini artırmayı hedefliyoruz.


24 Ağustos 2023