haberler

Kuveytli Hasta KTÜ Farabi Hastanesi'nde Sağlığına Kavuştu

Kuveyt’ten tatil için Trabzon’a gelen 47 yaşındaki Ghazi F. Husain, KTÜ Farabi Hastanesi’nde şifa buldu. Hasta 20 yıl önce bir trafik kazası geçirmişti. Bu kazada burnuna aldığı darbeyle hem solunum yollarında tıkanıklık oluşmuş hem de burnunda şekil bozukluğu meydana gelmişti. Nefes almakta zorluk yaşayan Ghazi F. Husain, KTÜ Farabi Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Doç. Dr. Selçuk Arslan’a muayene oldu ve uygulanan yeni teknikler hakkında bilgi aldı. Bu bilgilendirme sonucunda hasta KTÜ Farabi Hastanesi’nde ameliyat olmaya karar verdi. Ameliyat yaklaşık iki saat sürdü. Ameliyat sonrasında hastanın hem nefes şikâyeti hem de şekil bozukluğu ortadan kalktı. Şifa ile taburcu edilen Ghazi F. Husain, birinci ve ikinci hafta kontrollerini de yaptırdıktan sonra 3 ay sonraki kontrol için memleketine uğurlandı.

Doç. Dr. Arslan “Hastanemizde KBB Cerrahisi konusunda dünyada uygulanan tüm modern teknikleri uygulayabiliyoruz. Şehrimize tatil için gelen hastamızın ameliyatını yapıp ertesi gün kendisini taburcu ettik. Rahatlıkla tatiline devam etti. Tatili biterken kontrole geldi ve her şeyin yolunda olduğunu tespit ettik ve bir sonraki kontrol için randevulaştık. Çevre illerimizdeki, bölge ülkelerindeki ve artık tatile gelen tüm dünya vatandaşı hastaları tedavi ediyor durumdayız. Onlar için yoğun bir mesai harcıyor ve ihtimam gösteriyoruz ama iyileşmelerini görmek tüm yorgunluğumuzu alıyor” dedi.

Ghazi F. Husain “Trabzon’a tatil yapmak için gelmişken ameliyatımı da olarak sağlığıma kavuştum. Tıkalı olan solunum yollarım nedeniyle çok çile çekmiş olduğumu şimdi daha iyi anlıyorum. Burnumdaki şekil bozukluğundan da insanların dikkatli bakışlarını bana yöneltmesi nedeni ile rahatsız oluyordum. Ameliyat vesilesiyle bu sorunumdan kurtuldum. Başta doktorum olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı iletiyorum. Trabzon artık benim için hem iyi bir tatil hem de iyi bir sağlık şehri” dedi.


09 Ağustos 2023