haberler

Sağlık Bilimleri Alanında Proje Hazırlama Eğitimi Trabzon’da Gerçekleştirildi

Sağlık Bilimleri Alanında TÜBİTAK için Araştırma Proje Önerisi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi: Trabzon 2023 adlı eğitim etkinliği 07-10 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmek üzere KTÜ Tıp Fakültesi’nde başladı.

Etkinliğe KTÜ Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, Avrasya Üniversitesi’nden akademisyenler ve uzmanlar katıldı.

5 ayrı üniversiteden eğitici akademisyenler bulundu: Prof. Dr. Ahmet AYAR, Prof. Dr. Mete ÖZCAN, Prof. Dr. Süleyman SANDAL, Doç. Dr. Suat TEKİN, Prof. Dr. Bayram YILMAZ, Prof. Dr. Tamer TÜZÜNER, Prof. Dr. Selim KUTLU, Prof. Dr. Hakan Parlakpınar.

4 gün sürecek eğitim etkinliği için proje yürütücüsü Prof. Dr. Ahmet AYAR “Katılımcılarımızın, Ar-Ge kültürü ve proje geliştirme konusunda temel bilgileri ve usulleri hakkında bilgi ve beceri birikimlerini artırmalarını bekliyoruz. Ayrıca proje hazırlama konusundaki yetkinlikleri artan katılımcılarımız, üniversitemize ve bölgemize yapacakları ulusal ve uluslararası projelerle ciddi katkı sunacaklardır. Bu faaliyeti Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştiriyoruz. Fakat kendi şehrimizdeki yüksek teveccühe istinaden en kısa zamanda kursu tekrarlamayı planlıyoruz. İnşallah Trabzonumuzun bilimsel altyapısı ve yetişmiş insan gücüne yeni neferler kazandırmış oluruz. Trabzon şehri zaten bu tür faaliyetlere yatkın bir şehir. Yeter ki biz böyle projelerle insanlarımıza bu tür yetkinlikleri kazandıralım” dedi.


08 Aralık 2023