haberler

Tıp Fakültesi Öğrencilerimiz "İNSANLIĞA BEYAZ ÇAĞRI" Sergisi Açtı

KTÜ Tıp Fakültesi Öğrencileri, İsrail'in Gazze'de sivil halka ve hastanelere yönelik saldırılarına tepki göstermeye devam ediyor.

KTÜ Tıp Fakültesi Fuaye alanında, İsrail'in Gazze'deki sivil halka ve hastanelere yönelik saldırılarına tepki göstermek ve hayatını kaybeden binlerce kişiyi anmak amacıyla "İnsanlığa Beyaz Çağrı" adlı fotoğraf sergisi düzenledi. Üniversitenin Rektör yardımcıları, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı, Tıp Fakültesi Dekanı ve dekan yardımcıları, Farabi Hastanesi Başhekimi ve Başhekim yardımcıları, öğretim üyeleri, hekimler, hastane personeli ve fakülte öğrencilerinin katılımıyla serginin açılışı gerçekleşti.

Serginin açılışında yapılan konuşmada, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarının masum insanların yaşamını derinden etkilediği vurgulanarak, bu eylemlerin savaş suçu olduğu ve insanlık dışı olduğu ifade edildi. Hastanelerin bombalanması, 400 sağlık çalışanlarının öldürülmesi ve sivillerin yaşam hakkının ihlal edilmesi gibi durumlara karşı sessiz kalmamanın önemi vurgulandı.

Sergide, Gazze'de yaşanan acı ve yıkımı gözler önüne seren fotoğraflar sergilendi. Bu fotoğrafların, savaşın gerçek yüzünü ve masum insanların yaşadığı dramı anlatmak için birer araç olduğu belirtildi. Sergi, ziyaretçilere, Gazze'de yaşanan acıların ve haksızlıkların farkında olmaları ve buna karşı duruş sergilemeleri çağrısında bulunuyor. "İnsanlığa Beyaz Çağrı" sergisi, barış ve insan hakları için mücadele etme kararlılığını yansıtarak, toplumsal bilinci artırmayı ve dünya genelindeki vicdanları harekete geçirmeyi amaçlıyor.


20 Mart 2024