haberler

Üniversitemiz 17 Nolu İş Kolu Toplu İş Sözleşmesinin Taslak Metninde Anlaşmaya Varıldı

Üniversitemiz Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bünyamin ER başkanlığındaki toplantı; Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası (Öz Sağlık-İş) Trabzon Şube Başkanı Engin ERBAŞARAN,  Üniversitemiz 17 Nolu İş Kolu Toplu İş Sözleşmesindeki komisyon üyeleri ile Öz Sağlık-İş Sendikasının  komisyon üyelerinin katılımları ile Üniversitemiz Senato Salonunda 26.05.2023 Cuma günü gerçekleştirildi. 

Üniversitemizle ilgili Sendika arasında 30.12.2022 tarihinde toplu iş sözleşmesi imzalanmıştı. Gerçekleştirilen toplantı ile 09.05.2023 tarihinde imzalanan 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolündeki hükümlere istinaden kapsamdaki işçilerimizin mali ve sosyal hakları yeniden belirlendiği, toplu iş sözleşmesinin yürürlük başlangıç tarihi ile imza tarihi arasında oluşacak ücret ve diğer ödemelere ilişkin taslak metin üzerinde anlaşmaya varıldı. 

Gerçekleştirilen toplantıda Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bünyamin ER “17 Nolu İş Kolundaki çalışanlarımıza yönelik anlaşmaya vardığımız taslak metnin, Üniversitemiz ve işçilerimiz için hayırlı olmasını diler, bu süreçte katkı veren tüm komisyon üyelerimize teşekkür ederim.” dedi.


29 Mayıs 2023