etkinlikler

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

HARİTA KULÜBÜ

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

“KARDEŞ KÖY OKULU KAMPANYASI”

Sosyal sorumluluk projesi hakkında;

Projenin amacı: KTÜ Harita Mühendisliği Harita Kulübü tarafından toplumsal yardım amaçlı “Kardeş Köy Okulu Sosyal Sorumluluk Projesi” başlatılmıştır. Yardımlaşmaların toplumları geliştirip en ileri seviyeye götüreceğinin bilinciyle başlatılan kampanyanın belirlenen kardeş köy okulu öğrencilerinin yüzlerindeki gülümsemelerle son bulması planlanmaktadır.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve öğretim üyelerince başlatılan projeye mesleki sivil toplum kuruluşu olan Harita Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından da destek sağlanmaktadır.  Ayrıca sponsor firmalar ve çeşitli kuruluşlarca kampanyaya destek sağlanması hususunda çalışmalarda bulunulacaktır. Medya kuruluşlarınca bu projenin duyurulması yolu ile kamuoyunda farkındalık yaratılması ve çeşitli disiplinlere örnek olunması hedeflenmektedir.

Her yıl organize edilmesi planlanan “Kardeş Köy Okulu Kampanyası” ‘nın ilki 6 Nisan 2010 tarihinde gerçekleştirilecektir.  Bu amaçla başlatılan çalışmalarda köy okulu kütüphanesinin ve öğrencilerin temel kitap-kırtasiye ihtiyaçları belirlenmiş ve bu ihtiyaçların teminine yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Maddi yardımın kabul edilmediği kampanyada ilköğretim öğrencilerine yönelik okul ve hikaye kitapları, SBS’ye yönelik hazırlık kitapları ve testleri, kırtasiye ihtiyaçları, sağlık malzemeleri ve oyuncak gibi malzemelerin bağışlanması planlanmaktadır.

Belirlenen kardeş köy okulu: “Arsin İşhan Köyü Mahmut Taviloğlu İlköğretim Okulu”

Yardım kampanyası için belirlenen temel ihtiyaçlar:

• Kitap (okul kitabı, hikaye kitapları, roman, SBS’ye yönelik hazırlık test kitapları, yaprak testler)
  • Kırtasiye malzemeleri  (Kalem, kağıt, cetvel, boya kalemi, sulu boya, pastel boya, resim kağıdı, fen araç takımı, ilan panosu, bant, uhu, makas vb.)
  • Fotokopi makinası için toner
  • Spor malzemeleri (basketbol, voleybol, futbol topu vb.)
  • Sağlık malzemeleri (ecza dolabı, ilaç, ilk yardım malzemeleri)
  • Sınıflar için dolap

İletişim bilgileri:

1. Yrd.Doç.Dr. H. Ebru ÇOLAK- ecolak@ktu.edu.tr (0462-3773657)
  2. HKMO Trabzon Şube öğrenci temsilcileri:  Süleyman MERCAN - 0505 825 55 01,

Mert ÖZDAĞ - 0532 154 48 21

1. KTÜ. Harita Mühendisliği Bölümü öğrenci temsilcisi Recep AKTUĞ - 0531 586 33 22
GİSLAB