NETCAD KURULUMU İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

Bölüm Başkanlığı

·      NetCad kurulum dosyası ve lisans kodu bilgileri web sayfamızdan paylaşılmıştır.

·      NetCad kurulumunda sorun yaşayan öğrencilerimiz “0 312 265 05 10” numaralı NetCad Teknik Destek  hattını arayıp teknik destek alabilir.

·      Size verilen lisans kodları sadece tek bilgisayar için kullanılabilir. Dolayısıyla her bir lisans kodu tek bir kişiye aittir.

·      NetCad Kurulum Klasörünü arşivden çıkardıktan sonra C:\ sürücüsü altına kopyalayıp "nc32" adlı uygulamayı çalıştıracaksınız. Daha sonra, açılan ekranda kendinize ait lisans kodunu (paylaşılan         excel belgesinde adınızın hizasında olan en son sütundaki uzun kod) girerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

·      Daha önceden bilgisayarında kırık NetCad sürümü yüklü olan öğrencilerimiz bilgisayarlarına ancak format attıktan sonra yeni NetCad sürümünü sorunsuz kurup kullanabilecektir.

·      Herhangi bir nedenle NetCad’ i kaldırmak isterseniz lisans kodunu pasif hale getirdiken sonra NetCad’i kaldırmanız gerekmektedir. Ancak bu şekilde, NetCad’i yeniden kurduğunuzda aynı lisans             kodunu kullanabilirsiniz. Aksi halde, lisans kodunuz gecersiz hale gelir.

·      “NetCad-Genel Ayarlar-Lisans-Lisans bilgileri” yolunu izleyerek lisans kodunu pasif hale getirebilirsiniz (Deactivate).

·      Geçersiz hale gelen Lisans kodları için 1 Eylül tarihine kadar kesinlikle yeni lisan kodu verilmeyecektir.

Harita Mühendisliği Bölüm Başkanlığı