Kasım

Mazeret Sınavı Başvurusu

İktisat Bölüm Başkanlığı

Mazeret Sınavı Başvurusu

* Haklı ve geçerli görülen bir mazeret (ölüm, hastalık, kaza vb.) nedeniyle ara sınavlara giremeyen öğrencilerin bu durumlarını (sağlık kuruluşlarından alınan sağlık raporu ile) belgelemeleri halinde kendilerine giremedikleri sınavlar için sınav hakkı verilir.

* Mazeret sınavı başvurusu için aşağıdaki iki belge mazeret bitimini izleyen ilk hafta içerisinde ıslak imzalı olarak bölüm sekreterliğine elden teslim edilmelidir.

1) Mazeret sınavı başvuru formu (Linke tıklayınız)

2) Mazeret belgesi (ölüm, hastalık, kaza vb.). (sağlık kuruluşlarından alınan sağlık raporu veya ilgili kurumdan alınan belge)

* E-mail yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

* Eksik belge ile yapılan başvurular red edilecektir.

* Mazeret sınavına girmeyen öğrenciye yeni bir hak verilmez. Mazeret sınavı, sadece ara sınav için kullandırılır.

* Ara sınav için mazeret sınavı, yarıyılın son haftasında yapılır. Yarıyıl sonu, bütünleme ve mezuniyet sınavları için mazeret sınavı yapılmaz.