haberler

Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) Ara Değerlendirmesi Tamamlandı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından görevlendirilen heyet, Üniversitemize, Kurumsal Akreditasyon Programı Ara Değerlendirme ziyareti gerçekleştirdi.

YÖKAK mevzuatına göre akredite olan üniversitelerin, ikinci yıllarını tamamlandıklarında ara değerlendirme sürecine alınmaları kapsamında, 25.5.2022 tarihinde “5 Yıl Tam Akredite” olan Üniversitemiz için ara değerlendirme süreci tamamlandı. 16-17 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen ve Üniversitemiz Kalite Komisyonu başta olmak üzere Senato Üyeleri, akademik/idari birimler ile yoğun görüşmelerin yapıldığı toplantıların ardından Kurumsal Akreditasyon Programı Ara Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Ercan ÖZTEMEL, beraberindeki Değerlendirme Takımı Üyesi Prof. Dr. Serdal TERZİ, Prof. Dr. Emine Pınar TUNCEL, Prof. Dr. Bülent İNANÇ, Yavuz YILDIRIM ve Simge AYYILDIZ ile birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’yı, makamında ziyaret etti.

“Bizim İçin Yol Gösterici Nitelikte”
Ziyarette, KTÜ’nün eğitim kalitesi, idari yapısı ve kurumsal süreçleri detaylı bir şekilde değerlendirildi. Heyet tarafından yapılan açıklamada, bu değerlendirme sürecinin, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin mevcut durumunun gözden geçirilmesi ve geleceğe yönelik iyileştirme adımlarının atılması noktasında önemli olduğu vurgulandı. Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, YÖKAK değerlendirme takımına teşekkür ederek “KTÜ olarak eğitim ve araştırma kalitemizi sürekli olarak artırma hedefindeyiz. YÖKAK tarafından gerçekleştirilen bu tür değerlendirmeler, bizim için yol gösterici niteliktedir." dedi.

Ziyaret, konunun ayrıntıları ile ilgili görüş alışverişinin ardından sona erdi. YÖKAK Değerlendirme Takımı, önümüzdeki günlerde hazırlayacağı raporda, inceleme sonucunda belirlemiş olduğu Üniversitemizin güçlü yönlerine ve geliştirmesi gereken alanlara yer verecek. Bu rapor, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin “5 Yıl Tam Akreditasyon” sürecinin devam edip etmeyeceği hususunda belirleyici olacak.


18 Temmuz 2024