Neden KTÜ Maden Mühendisliği Bölümü?

Kaliteli ve Akredite Eğitim

Eğitim programımız MÜDEK tarafından akredite edilmiş durumdadır. MÜDEK akreditasyonu ve EURACE etiketine ve TYÇ etiketine sahip diplomanız sizin dünyanın her yerinde mesleğinizi gerçekleştirebilmenize olanak sağlar.

Farklı Uzmanlık Alanlarında Tecrübeli Kadro

Öğretim üyelerimizi ve Türkiye ve dünyanın önde gelen üniversitelerinden uzmanlık derecelerine sahiptir. Öğretim üyelerimiz ve diğer araştırma personelimiz geleneksel alanlar yanında maden mühendisliğinin yeni gelişen alanlarında araştırma yapmaktadırlar. Akademik performansları ile dünyanın saygın araştırmacıların yer aldığı listelerde en üst sırlarda yer alırlar.

Burslar

Cevherimiz Sensin programı ile ilk 5 tercihi içerisinde maden mühendisliği bölümü seçen öğrenciler öğrenim süreleri boyunca karşılıksız bur kazanırlar. Ek olarak meslek birlikleri ve özel kuruluşlarının burs olanakları da mevcuttur.

Çift Anadal ve Yandal Olanakları

Gerekli koşulları sağlayanlar, anadal bölümlerinin yanı sıra bir başka bölümde çift anadal veya yandal programı izleyebilirler

Laboratuvar ve Kütüphane Olanakları

Maden mühendisliği bölümü eğitimi süresince öğrencilerimizi meslek derslerinin yaklaşık tamamında laboratuvar uygulaması yaparlar. Kaya mekaniği, kazı mekaniği, hidrolik dolgu, cevher hazırlama ve zenginleştirme, maden havalandırma ve doğal taş işleme laboratuvarları hem dersler hem de mezuniyet tezi çalışmalarında öğrencilerimizin yararlanabilecekleri laboratuvarlarıdır.

Bazı mesleki yayınlar ve tez koleksiyonlarına ulaşabilme olanağı sağlayan bölüm kütüphanesi yanında KTÜ Merkez Kütüphanesi zengin basılı ve online kaynağa erişim sağlar.

Mezunlarımızın İş Yaşamındaki Başarıları ve İş Olanakları

Yaklaşık 600 mezunumuz önemli kısmı maden mühendisi olarak farklı faaliyet alanlarında çalışmaktadır. Mezunlarımız yaygın olarak maden işletmeleri, kamu kurumları, ekipman pazarlama, cevher hazırlama tesisleri, doğal taş üretim ve işleme ve alanlarında faaliyet göstermektedir.

Sosyal ve Eğitici Ortam

Öğrencilerimiz Maden Öğrenci Kulübü öncülüğünde fuar ve benzeri mesleki organizasyonlara katılmak, bölümde mesleki ve sosyal etkinlik düzenlemek olanaklarına sahiptir. İlgi alanlarına uygun sosyal ve bilimsel faaliyet göstermek isteyen öğrencilerimiz Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde yer alan öğrenci kulüplerinde yer alabilirler.

Karadeniz Teknik Üniversitesi yıl boyunca çok sayıda sanat ve sosyal içerikli etkinliğe ev sahipliği yapar. Bu öğrencilerimiz için sosyalleşme, eğlenme ve kişisel gelişim anlamında önemli bir olanaktır.