Temmuz

Yeni Mezunlarımız; Etkili Mentorluk (Yönder) Programımıza Başvurmayı Unutmayın!

Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü

Etkili Mentorluk (Yönder) Programı

Etkili Mentorluk Programı, kariyer yaşamında profesyonel ve alanında uzman bir kişinin bilgi ve tecrübelerini bir başka kişiye aktardığı öğrenme ilişkisidir. Mentor tecrübelerini diğer kişiler ile paylaşarak hem kendinde hem de öğrenen kişide fayda yaratır. Bu bireysel faydalar zamanla toplumsal değere dönüşür. Ekonomik kalkınma çerçevesinde gayet önemli olan bu değerler zamanlar iktisadi dinamikleri tetiklemektedir.

Mentor kelimesinin kökeni mitolojiden gelmektedir. Homeros Odysseia’da Ithaca Kralı Ulysses’in savaşa gitmeden önce oğlu Telemachus’u en yakın arkadaşı Mentor’a emanet ettiğini anlatır. Mentor ile mentee arasındaki ilişki, karşılıklı dayanışma ve etkileşime dayanmakta ve bu yönüyle her iki tarafa da fayda sağlamaktadır.

• Koordinatörlüğümüz bünyesinde mezunlarımız ile öğrencilerimizi bir araya getirerek deneyimlerin taraflar arasıdna etkili bir şekilde aktarılmasını sağlayan programdır. Bu programda Mentorlerimiz gönüllü olarak Mentee olan öğrencilerimize kariyer hayatlarında başarılı olmanın püf noktalarını aktararak onlarla ortak proje çıkarmayı da hedefleyebilmektedir.
  • Program süresi bir eğitim öğretim yılı olarak değerlendirilmekte olup katılımcı sayısı sınırsızdır.
  • Mentor ve Mentee eşleşmeleri tarafımızca manuel yapılmakta olup öğrencilerimizin yetenek testleri ve mezunlarımızın uzmanı oldukları alanlarla ilgili eşleşmeleri kapsamaktadır.
  • Başarılı süreçler sonunda taraflara belge verilmektedir.
  • Programa tüm mezunlarımız ile bütün öğrencilerimize açıktır.
  • Başvuru Linki: Etkili Mentorluk Programı