Eylül

12 Ekim 2022 Tarihli Erasmus+ İngilizce Dil Sınavı Başvuruları

KTÜ Değişim Programları Koordinatörlüğü

* Dil sınavı başvuruları 5 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 16:00 itibariyle sona ermiştir. Sınava girilecek sınıf listeleri 6 Ekim 2022 Perşembe günü bu web sitesinden ilan edilecektir.

KTÜ DEĞİŞİM PROGRAMLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ

12 EKİM 2022 TARİHİNDE DÜZENLENECEK ERASMUS+ İNGİLİZCE DİL SINAVI HANGİ FAALİYETLER İÇİN KULLANILIR?

2022-2023 akademik yılı güz dönemi içerisinde açılacak Erasmus+ faaliyet çağrılarına başvuruda bulunarak programdan faydalanmak isteyen öğrenciler için bu dil sınavına katılım zorunludur. Bu sınavdan alacağınız sonuç ile 2022-2023 akademik yılı güz dönemi içerisinde açılacak ve şartlarına uygun olduğunuz tüm faaliyet türlerine başvuru yapabileceksiniz.

Dil sınavı düzenlendikten sonra başvuru takvimi aşağıdaki şekilde olacaktır. Dil sınavından alınacak puanlar bu başvurularda kullanılabilecektir:

►24 Ekim 2022 – 9 Kasım 2022  / Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği 2022-2023 Akademik Yılı 1. Başvuru Dönemi (2022 Projesi): 12 Ekim 2022 tarihli sınava katılan öğrenciler bu faaliyet türüne başvuru yapmaları ve listelerde aday olarak yer almaları halinde, yaz döneminde veya şartları uygunsa yaz dönemi sonrası proje bitiş tarihine kadar Erasmus+ kapsamında staj yapabileceklerdir. Proje bitiş tarihi daha sonra ilgili duyuruda ilan edilecektir. Bu faaliyet türünden faydalanmak istiyorsanız, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ilgili tarih aralığında ilan edilecek Erasmus+ Staj Hareketliliği başvuru döneminde online başvuru yapmanız gerekecektir. Lütfen web sayfamızdaki ve sosyal medya hesaplarımızdaki duyuruları takip ediniz.

►14 Kasım 2022 – 28 Kasım 2022  / * Muhtemel 2021 Projesi Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği 3. Başvuru Dönemi : * Bu başvuru döneminin açılıp açılmayacağı henüz belli değildir. Bu başvuru döneminin açılması halinde, 12 Ekim 2022 tarihinde sınava giren öğrenciler, bu faaliyet türüne başvuru yaparak listelerde aday olarak yer alırlarsa önümüzdeki yaz tatili olan 2022-2023 yaz döneminde veya şartları uygunsa yaz dönemi öncesinde Erasmus+ kapsamında staj yapabileceklerdir. Faaliyetler en geç proje bitiş tarihine kadar gerçekleştirilebilir. Proje bitiş tarihi daha sonra ilgili duyuruda ilan edilecektir.

►5 Aralık 2022 – 20 Aralık 2022 /  UZEM Konsorsiyumu Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru Dönemi: Bu başvuru dönemi hakkında detaylı bilgi, ilgili başvuru dönemi açıldığında ilgili duyuruda yer alacaktır.

►2 Ocak 2023 – 23 Ocak 2023 / * Muhtemel Erasmus+ KA171 Projesi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları: * Bu başvuru döneminin açılıp açılmayacağı henüz belli değildir. Bu başvuru döneminin açılması halinde, başvuru dönemi hakkında detaylı bilgi, ilgili duyuruda yer alacaktır.

* ÖNEMLİ UYARI 1: Sınav sonuçları güz dönemi içerisinde açılacak başvurular için geçerli olup, ikinci bir sınav yapıldığında geçerliliğini kaybedecektir. Sınav yeri, günü ve saatinde veya yukarıda ilan edilen başvuru tarihi aralıklarında değişiklik yapılabilir. Olası bir değişiklik durumunda bu web sayfasından öğrencilere duyuru yapılır.

* ÖNEMLİ UYARI 2: An itibariyle 1. sınıfta olan veya hazırlık sınıfında olup da henüz akademik ortalaması oluşmayan öğrencilerin, bu başvuru döneminde Erasmus+ programından faydalanmaları mümkün değildir. Bu durumda olan öğrencilerin önümüzdeki bahar döneminde açılacak bir sonraki başvuru döneminde akademik ortalamaları oluştuktan sonra başvuru yapmaları gerekecektir.. Akademik ortalamaları 1. sınıf sonunda oluşacak örneğin Tıp Fakültesi öğrencilerinin ise en erken 2. sınıfın başında akademik ortalamaları oluştuktan sonra başvuru yapmaları gerekecektir. Akademik ortalaması oluşmamış öğrenciler başvuru yapıp sınava girseler bile henüz akademik ortalamaları olmadığı için değerlendirmeye alınamayacaklardır.

GÖRSEL BAŞVURU REHBERİ

Dil sınavı başvurusuyla ilgili sürecin anlatıldığı görsel rehber için tıklayınız.

DİL SINAVI SON BAŞVURU TARİHİ

5 Ekim 2022 Çarşamba / Saat 16:00

Bu tarih ve saatten itibaren sistem kapanacaktır ve sonrasında başvuru alınmayacaktır.

SINAV YERİ, GÜNÜ ve SAATLERİ

Sınav Yeri:

KTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu (Sınava girilecek sınıflar başvuru süreci sona erdikten sonra bu web sayfasından ayrı bir duyuruyla ilan edilecektir.)

Sınav Günü:

12 Ekim 2022 Çarşamba

Sınav Saatleri:

13:30 Yazılı(Test) Sınavı
15:30 Dinleme (Listening) Sınavı

DİL SINAVI ONLINE BAŞVURU FORMU

* Program kuralları gereğince, online başvuru yapmasına rağmen sınava girmeyen öğrencilerin daha sonraki başvurularında Erasmus+ notlarından -5 puan kesinti uygulanır. Kesinti öğrencinin aynı eğitim düzeyi boyunca tüm başvurularda devam eder.

12 Ekim 2022 tarihinde düzenlenecek Erasmus+ dil sınavına başvuru yapmak için tıklayınız. Bu sadece dil sınavı başvurusudur. Faaliyet türleri için başvurular yukarıda belirtilen başvuru dönemlerine göre daha sonra alınacaktır.

KTÜ DEĞİŞİM PROGRAMLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ