KOORDİNATÖRLÜK YAPILANMASI
Değişim Programları Koordinatörlüğü, üniversitemizde değişim programlarının yürütülmesinden sorumlu koordinatörlüktür.
İlgili koordinatörlük bünyesinde:
1) Erasmus+ Değişim Programı Birimi
2) Farabi Değişim Programı Birimi
3) Mevlana Değişim Programı Birimi
olmak üzere 3 farklı birim yer almaktadır.
* Mevlana ve Farabi Programları YÖK tarafından askıya alındığından an itibariyle bu programlar kapsamında öğrenci ve personel değişimi yapılamamaktadır.
Koordinatörlük Organizasyon Şeması
TARİHÇEMİZ
KTÜ, Türkiye'de Erasmus+ Değişim Programı'na katılan ilk üniversitelerden biridir. Üniversitemiz 2003-2004 akademik yılında Avrupa Komisyonu tarafından Belçika'nın Ghent Üniversitesi ile pilot uygulama kapsamında eşleştirilmiştir ve yirmi yılı aşkın bir süredir Erasmus+ kapsamında hem yurt dışına öğrenci gönderen hem de yurt dışından öğrenci alan bir yükseköğretim kurumudur.
MİSYONUMUZ VE VİZYONUMUZ
KTÜ Değişim Programları Koordinatörlüğü, Avrupa Komisyonu ve Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen ve yönetilen Erasmus+ Programı'nın Bireylerin Hareketliliği Ana Eylemi faaliyetlerini KTÜ bünyesinde koordine etmekle görevli ve yetkilidir. Koordinatörlüğümüz, Bireylerin Hareketliliği Ana Eylemi çerçevesinde Erasmus+ Programı kapsamında Öğrenci Öğrenim Hareketliliği, Öğrenci Staj Hareketliliği, Personel Ders Verme Hareketliliği, Personel Eğitim Alma Hareketliliği, Kısa Dönem Doktora Staj Hareketliliği, Konsorsiyum Hareketliliği ve KA171 Proje Hareketliliği olmak üzere çeşitli faaliyet türlerini yönetir ve hibelendirir.
Koordinatörlüğümüz, Erasmus+ Programı kapsamında yurt dışına giden ve yurt dışından gelen öğrenci veya personel sayısını arttırmayı, düzenlediği ve katıldığı uluslararası etkinliklerle Üniversitemizin uluslararası tanınırlığına katkı sağlamayı, yeni ikili anlaşmalar sağlamayı, Üniversitemiz bünyesinde Erasmus+ Programı'nı tanıtmayı ve programdan faydalanan yararlanıcılara kaliteli bir hizmet sunmayı hedeflemektedir.
ÖDÜLLERİMİZ
ECTS Label(AKTS Etiketi) - Ekim 2010:
ECTS Label(AKTS Etiketi) Erasmus+ Programı kapsamında hareketlilik faaliyetlerinin uygulanması açısından mükemmellik ifade eden bir ödül olarak üniversitelere verilmektedir. Avrupa Komisyonu tarafından 2010-2013 yılları arasındaki faaliyetleri göz önünde bulundurularak bu ödüle layık görülen üniversitemiz Sakarya Üniversitesi ile birlikte Türkiye'de ilk AKTS Etiketi alan üniversite olmuştur.
Erasmus Kalite Belgesi - Aralık 2014:
T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği faaliyetleri kapsamında üniversitemiz, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi ile birlikte 2012-2013 akademik yılı için ''E-Kalite Ödülü'' almaya hak kazanmıştır.