haberler

İdari İnsan Kaynağımızı Yetkinliklerle Donatıyor ve Onların Kariyer Gelişimini Önceliyoruz

Üniversitemizin insan odaklı yönetim anlayışıyla birlikte gelişen idari insan kaynağı eğitimi ve gelişimi çerçevesindeki uygulamalar kurumsallaşarak devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen uygulama sürecini tamamlayan personelimizin başarısı, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Akif CİNEL ve Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bünyamin ER, eğiticilerimiz ve belge almaya hak kazanan personelimizin katılımıyla düzenlenen Memur Akademisi Belge Takdim Töreni ile taçlandırıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI törende yaptığı konuşmada; bilgiye ve liyakata verilen önemin güçlenerek devam edeceğinin altını çizerek sürece katılan ve katkı sağlayan tüm akademik ve idari personeli ayrı ayrı tebrik etti. Yükseköğretim ve kalite ekolojisinde örnek uygulama olarak gösterilen Memur Akademisi ve Yetenek Havuzu uygulamasının her geçen gün daha iyiye gittiğini aktardı. Süreç sonunda yapılan atamaların yöneticiler tarafından büyük bir memnuniyet yarattığının altını çizen Rektörümüz, bu uygulamalara devam edileceğini bildirdi.

Memur Akademisi ile Yetkinlikler Kazandırıyoruz

Üniversitemiz, Memur Akademisi çatısı altında 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı kapsamında hem spesifik hem de genel kategorilerde çeşitli eğitimler düzenleyerek idari insan kaynağının yetkinliklerini arttırma hedefine doğru yaklaşmaktadır.

İlgili dönemde verilen genel eğitimler kapsamında, 1162 personelmizin katılımı ve 6 farklı eğitim alt modülü aracılığı ile idari insan kaynağımızın eğitim ihtiyacının karşılanması amacıyla 1300 dakikayı aşan 32 farklı konuda eğitim gerçekleştirildi. Memur Akademisi Yönergesi kapsamında eğitim sürecini başarıyla tamamlayan 442 personelimizin 43'ü Memur Akademisi Katılım Belgesi almaya hak kazandı. Eğitimlerin ardından düzenlenen sınavda en az 70 ve üstü puan alan personelimiz, Memur Akademisi Başarı Belgesi almaya hak kazandı.

Yetenek Havuzu+ Programı ile Kariyer Gelişim Fırsatı Sunuyoruz

Yükseköğretim Kurumları bünyesinde yer alan akademik birimlerin idari yöneticilerinin, ilgili kanun ve mevzuatlar uyarınca; Rektör tarafından genel hükümlere göre sınavsız atama yetkisi, Üniversitemizde 2023 yılında başarı hikâyelerine dönüştürülmüştü. Bu yıl ilk kez spesifik olarak belirlenen Tıp Fakültesi Dekanlığı emrinde bulunan Fakülte Sekreterliği için Yetenek Havuzu+ Programı uygulamaya alındı. Bu program ile genel ve alana özgü mevzuatın yanı sıra kurumsal süreçler, güncel konular ve yönetim alanında paylaşılan ders notlarıyla birlikte 80 soruluk yazılı bir sınav gerçekleştirildi. Sınavda en az 75 ve üstü puan alan üç personelimiz "Değerlendirme Merkezi Yaklaşımı" kapsamında iki aşamadan oluşan mülakata tabi tutuldu. Vaka analizi ve sözlü mülakat sonrasında personelimiz, elektronik ortamda hazırlanan algoritma sayesinde puanlandırıldı. İki temel aşamayı başarıyla tamamlayan Kurumsal Gelişim ve Planlama Koordinatörlüğü personeli Berna GÜNÇİÇEK ÇELİK, Tıp Fakültesi Fakülte Sekreterliği'ne vekaleten görevlendirildi.

İK Eğitim ve Geliştirme Süreci Sunum Dosyası

Tören fotoğraflarına erişebilmek için tıklayınız.


19 Temmuz 2024