Doç. Dr. Aysel ÖZSABAN'ın Zürih Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Hemşirelik Enstitüsü ziyareti

Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aysel ÖZSABAN,  “CA21137- Ethics in Dementia Care” adlı COST Aksiyonu kapsamında 8 Temmuz-12 Temmuz 2024 tarihleri arasında İsviçre’de bulunan Zürih Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Hemşirelik Enstitüsü (Zurich University of Applied Sciences (ZHAW) Institute of Nursing)’ ne araştırmacı olarak akademik çalışmalar gerçekleştirmek üzere ziyaret gerçekleştirmiştir. Bu ziyaret  kapsamında araştırmacı Dr. Tina Quasdorf ile bilimsel bir araştırmanın planlanması üzerine çalışmalar yapmıştır. Bununla birlikte ev sahibi üniversiteden ilgili alanda bilimsel çalışmaları olan akademisyenlerin katılımı ile her iki ülkedeki demans bakımına yönelik uygulamalar ve etik konular üzerine oturumlar gerçekleştirilmiştir.

27 Temmuz 2024