bölüm toplantıları

2024 Bölüm Toplantıları

Mayıs:

1.  Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü iç ve dış paydaşlarıyla Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölüm başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Bölüm başkanı Doç. Dr. Arzu Erden tarafından bölüm tanıtımını içeren bir sunum yapıldı ve bölüm web sayfası tanıtıldı. Paydaşlar için oluşturulan anket formu dolduruldu. Ardından tüm paydaşlardan görüş ve öneriler alınarak toplantı sonlandırıldı.

Toplantıya katılanlar: Prof. Dr. Uğur Cavlak, Doç. Dr. Arzu ERDEN, Doç. Dr. Buket Akıncı, Dr. Öğr. Üyesi Murat EMİRZEOĞLU, Arş. Gör. Dr. Emre ŞENOCAK, Arş. Gör. Kübra CANLI, Arş. Gör. Nurhayat KORKMAZ, Öğr. Gör. Bayram DÜNDAR, Uzm. Fzt. Eda Varol, Nazan Turgut, Yusuf Oflaz, Duygu Yıldırım, Arife Gülşen Öksüz, Hasan Tavşanoğlu

Paydaş Görüşleri

Prof. Dr. Uğur Cavlak, bölümün güzel ve planlı başladığını belirtti. Bologna süreci ve ders planının iyi hazırlanmasının önemli olduğunu vurguladı. Müfredattaki seçmeli ders havuzunun oluşturulmasının ilerdeki süreçlerde sıkıntı yaşamamak adına önemli olduğunu söyledi. Seçmeli dersler için öğrencilere seçim hakkı sunulması gerektiğini belirtti. Farklı çeşitlerdeki farklı bölüm/fakülte derslerinin de havuza eklenebileceğini söyledi, farklı fakültelerden ders alınmasının teşvik edilmesinin önemli olduğunu belirtti (mühendislik teknoloji, eğitim fakültesi vb). Öğrencilerle yapılacak aktivitelerin yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Hasan Tavşanoğlu, Trabzon’daki huzurevlerinden ve genel huzurevlerine olan ihtiyaçtan, öğrenciler için istihdam kaynağı olabileceğinden bahsetti. Huzurevine öğrencilerin staja gelmediğini, bu konuda farkındalık ve teşvik yaratılabileceğini belirtti.

Uzm. Fzt. Eda Varol, daha ilk yıllardan planlı bir gidiş olduğunu, müfredatın hazırlandığını ve hem akademisyenlerden hem klinisyenlerden bu şekilde bir geri dönüş alınmasının önemli olduğunu belirtti. Derslerde ve stajlarda pratik derslerin ve bunlarının uygulamaya dökülmesinin daha verimli olabileceğini söyledi.

Nazan Turgut, öğrencilerin staja geldiklerinde hasta ile iletişimin önemli olduğunu ve bunun öğrencilere aktarılmasının gerekli olduğunu vurguladı. Öğrencilerin beslenme, radyoloji ve ilaç bilgisi konularında da bilgilerinin olmasının önemli olduğunu belirtti.  

Yusuf Oflaz, Trabzon’daki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin olmasının KTÜ öğrencileri için bir avantaj olduğunu belirtti. Nörolojik rehabilitasyon alanında hasta popülasyonu açısından öğrenciler için önemli bir merkez olduğunu belirtti. Staja gelen öğrencilerle aktif olarak ilgilendiklerini ve yaptıkları uygulamalardan bahsetti. Öğrencilerin yaz stajları için teşvik edilmesinin önemli olduğunu ve bu konuda destekleyebileceklerini belirtti.

Doç. Dr. Buket Akıncı, öğrencilerden anketlerle geri bildirimlerin alınmasının, memnuniyetlerinin ve görüşlerinin alınmasının önemli olduğu belirtti. Üst sınıflardaki derslerde kullanılacak malzemelerin şimdiden temin edilmesini, imkan varsa bazı uygulama dersleri için hastane/klinik ortamlarda da derslerin yapılmasını önerdi. Öğrenci projeleri için öğrencilerin teşvik edilmesini vurguladı. Derslerin daha interaktif olarak işlenmesini, aktif sunumları grup çalışmaları vb. önerdi. Akran-mentör eğitiminin önemli olabileceğini belirtti, öğrencileri menti olarak yetiştirip daha alt sınıflara mentörlük yapmaları istenebileceğini ifade etti. Staj dönemlerinde supervizörlüğün öğrenciler için önemli olduğunu, bölümün süpervizörle iletişiminin bu süreçte önemli olduğunu belirtti (Süpervizörle bilimsel etkinlik söyleşi vb. planlanabilir).

Duygu Yıldırım, iletişim teknikleri (hasta ile, hastanedeki diğer personel vb.), deontoloji ve etik, alana özgü terimler ve makale süreçlerinin öğrencilere temelden aktarılması gerektiğini belirtti. Mentörlük sürecinin öğrenciler için önemli olduğunu belirtti. Farklı çalışma alanlarının arttığını öğrencilerin bunlarla ilgili bilgilendirilmesinin ve yönlendirilmesinin önemli olduğu ifade etti.

Arife Gülşen Öksüz, hasta ile iletişimin yanından fizyoterapistlerin kendi arasında, diğer sağlık ekibi ile ve idarecilerle iletişimin çok önemli olduğunu belirtti. Akademik personelin sahadaki fizyoterapistlerin durumunu, dinamiklerini bilmesinin önemini vurguladı. Derslere örnek vakaların getirilmesinin, derslerle ilişkili kliniklere ziyaretin önemli olduğunu belirtti (Elektroterapi ünitesi ziyareti, nöroloji servisi ziyareti vb.).

 

2.  15 Mayıs 2024 tarihinde saat 11.15-12.00'da Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü iç ve dış paydaşlarıyla Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölüm başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Bölüm başkanı Doç. Dr. Arzu Erden tarafından bölüm tanıtımını içeren bir sunum yapıldı ve bölüm web sayfası tanıtıldı. Paydaşlar için oluşturulan anket formu dolduruldu. Ardından tüm paydaşlardan görüş ve öneriler alınarak toplantı sonlandırıldı.

Toplantıya katılanlar: Prof. Dr. Bahittin Kahveci, Doç. Dr. Abdullah Bora Özkara, Prof. Dr. Neslihan Saruhan Güler, Prof. Dr. Ayten Turan Kurtaran, Prof. Dr. İsmail Abidin, Doç. Dr. Gökhan Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Ali Faruk Özyaşar, Dr. Hilal Öztürk, Doç. Dr. Arzu ERDEN, Dr. Öğr. Üyesi Umut APAYDIN, Dr. Öğr. Üyesi Turgay ALTUNALAN, Dr. Öğr. Üyesi Murat EMİRZEOĞLU, Arş. Gör.Dr. Emre ŞENOCAK, Arş. Gör. Kübra CANLI, Arş. Gör. Nurhayat KORKMAZ, Öğr. Gör. Bayram DÜNDAR (Görv.)    

Paydaş Görüşleri

Dekan Prof. Dr. Bahittin Kahveci, bölümün yeni mekanının avantajlarından ve dezavantajlarindan bahsetti. Bina olarak fakülteden ayrı olsa da sürecin dinamik bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Bölüm öğretim elemanlarının genç ve dinamik olmasının olumlu olduğunu, bölüm başkanının öncülüğünde bölümün çok aktif olduğunu belirtti. Teşekkür ve iyi dileklerini sundu.

Dekan yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Bora Özkara, bölümün yeni yerinde adaptasyon sürecini iyi bir şekilde yürüttüğünü ve kampüs içerisinde Sağlık Bilimleri Fakültesini görünürlüğüne de olumlu katkıları olduğunu belirtti. Şehir için ve sehirdeki kurumlara da yapılacak iş birlikleri ile olumlu katkılarını olacağını düşündüğünü ifade etti. Bu kapsamda hedef olarak yeni iş birliklerinin oluşturulmasını önerdi.

Prof. Dr. Neslihan Saruhan Güler, bölümün diğer bölümlerle aktif ortak etkinlikler düzenleyebileceğini önerdi. Bölüm öğrencilerinin istekli olduğunu aktif olduklarını, öğrencilerden memnun olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Ayten Turan Kurtaran, bölümün Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesindeki mesleki hizmet sunumunun daha güzel konumlara taşınabileceğini, bu kapsamda bölümün avantajlı ve donanımlı olduğunu belirtti.

Prof. Dr. İsmail Abidin ve Dr. Hilal Öztürk, bölümün yeni kurulmasına rağmen sorunlar olsa da bölümün yapıcı bir şekilde sorunlarla uğraştığını, çözümlerin bulunduğunu belirtti. İlerleyen dönemlerde geri dönüşler olmasını ve buna göre derslerin içeriğinin yeniden planlanabilecegini belirtti. Bir toplantı ile birlikte görüşerek yeni içerikleri ve yeni derslerin olusturulabileceğini, bölüm olarak bu katkı sağlamaya açık olduklarını ifade etti. Bazı öğrencilerin proje için taleplerinin olduğunu, projeler bilimsel araştırmalar için öğrencilere katkı sağlayabileceklerini belirttiler.

Doç. Dr. Gökhan Şahin, öğrencilerden memnun olduğunu ve aktif olduklarını belirtti.

Dr. Öğr. Üyesi Ali Faruk Özyaşar, içerik olarak en yoğun olan bölüm olduğunu belirtti. Öğrencilerden memnun olduklarını ifade etti. Fizyoloji bölümü ile entegre olarak ders içeriklerinin uyumunun yapılması gerektiğini belirtti.

15.05.2024 tarihinde gerçekleştirilen Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü İç Paydaş Anketi sonuçlarına göre paydaşların %91,70’i program sorumlusuna ulaşımdan çok memnun olduklarını ifade ettiler. Bölüm derslik ve laboratuvar imkanlarından ise memnuniyet düzeyi Kararsız olan 1 (%8,30) öğretim elemanı var iken, katılımcıların büyük çoğunluğu memnun (%66,70) veya çok memnun (%25,00) olduklarını belirtti. Toplantıya katılan paydaş öğretim elemanlarından 1’inin (%8,30) ders bilgi paketinin oluşturulması ve geliştirilmesi sürecinden memnuniyeti Kararsız düzeyinde, 4’ü (%33,30) Memnun ve 7’si (%58,30) Çok Memnun idi. Sınavlara ilişkin işleyişten katılımcıların %75,00’i Çok Memnun olduklarını belirtti. Öğrencilerin derslere ilgisi, tutum ve davranışlarına ilişkin değerlendirme sonuçlarına göre de paydaşların %16,70’i Memnun, %83,30’u Çok Memnundu.

 

Program Sorumlusuna Ulaşım

Bölüm Derslik ve Laboratuvar İmkanı

Ders Bilgi Paketi Oluşturma ve Geliştirme

Sınavlara İlişkin İşleyiş

Öğrencilerin Derslere ilgisi, tutum ve davranışları

Hiç Memnun Değil

0 (%0)

0 (%0)

0 (%0)

0 (%0)

0 (%0)

Memnun Değil

0 (%0)

0 (%0)

0 (%0)

0 (%0)

0 (%0)

Kararsız

0 (%0)

1 (%8,30)

1 (%8,30)

0 (%0)

0 (%0)

Memnun

1 (%8,30)

8 (%66,70)

4 (%33.30)

3 (%25.00)

2 (%16,70)

Çok Memnun

11 (%91,70)

3 (%25.00)

7 (%58,30)

9 (%75.00)

10 (%83,30)

 

3. 15 Mayıs 2024 tarihinde saat 14:30'da toplam 7 öğretim elemanının katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Toplantı gündem maddeleri görüşüldü. 8. KTÜ ve Meslek Tanıtım Fuarı kapsamında görevlendirmelere yönelik planlamalar yapıldı. Doğu Karadeniz Fizyoterapi Günleri’nin ilk çağrı metninin web sitelerinde, sosyal medya hesaplarında paylaşılmasına karar verildi. Öğrenci memnuniyet anketlerinin Mayıs ayı içerisinde tekrarlanmasına karar verildi. Komisyon faaliyetlerine ilişkin yıl sonu raporlarının dönem bitmeden hazırlanmasına karar verildi. Gelecek akademik yıl için derslerin ön görüşmesi yapıldı.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan,Dr. Öğr. Üyesi Murat Emirzeoğlu, Öğr. Gör. Bayram Dündar, Arş. Gör. Kübra Canlı, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz

 

4. 8 Mayıs 2024 tarihinde saat 14:30'da toplam 7 öğretim elemanının katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Toplantı gündem maddeleri görüşüldü. Fakülteye iletilmek üzere iş birliği yapılması önerilen kurum listesi oluşturuldu. Belediyelerle ilgili protokolün kapsamının daha sonra görüşülüp hazırlanmasına karar verildi (Farabi Hastanesi-KTÜ Uygulama ve Araştırma Merkezi,Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Trabzon Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Ortahisar Belediyesi). İç Paydaş toplantısının 15 Mayıs 2024’de saat 12:00’da yapılmasına karar verildi. İyileştirmelere yönelik PUKO’ların oluşturulup paylaşılmasına karar verildi. 2. Doğu Karadeniz Fizyoterapi Günleri ilk çağrı metni görüşüldü, düzenlemeler yapıldı. Bildiri özetlerinin paylaşılması için dergi önerilerinin bakılmasına karar verildi. Sempozyumun ücretle ilgili kısımları görüşüldü.Bildiri kitapçığı için ISBN alınmasına karar verildi.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan,Dr. Öğr. Üyesi Murat Emirzeoğlu, Öğr. Gör. Bayram Dündar, Arş. Gör. Kübra Canlı, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz

 

Nisan:

1.   24 Nisan 2024 tarihinde saat 14:00'da toplam 8 öğretim elemanının katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Toplantı gündem maddeleri görüşüldü. Ölçme değerlendirme komisyonunun 'Öğrenim Kazanımları' ile ilgili faaliyetler sunuldu. 2. Doğu Karadeniz Fizyoterapi Günleri için hazırlanan taslak çağrı metni görüşüldü ve Mayıs ayının ikinci haftasında paylaşılmasına karar verildi. Mayıs ayında yapılmak üzere öğrencilerle bir gezi etkinliği planlandı. Yaz dönemi izinleri görüşüldü. Öğretim elemanları mevcut kabul edilen yayın ve proje bilgilerini paylaştılar. Araştırma alt yapı projesinin verilerinin girişi için görevlendirme yapıldı. 

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan,Dr. Öğr. Üyesi Murat Emirzeoğlu, Arş. Gör. Dr. Emre Şenocak, Öğr. Gör. Bayram Dündar, Arş. Gör. Kübra Canlı, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz

 

Şubat:

1.  21 Şubat 2024 tarihinde saat 14:00'da toplam 7 öğretim elemanının katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.Toplantı gündem maddeleri görüşüldü. BAP 04 Alt Yapı Projesinin ara raporunun grup liderleri tarafından hazırlanmasına karar verildi. Laboratuvar için belirlenen ihtiyaçların temininin bölüm bütçesinden yapılmasına, malzemelerin güncel listesinin ve talimatlarının asılmasına karar verildi. Erasmus Hareketlilikleri ile ilgili üniversitemiz dış ilişkiler koordinatörlüğü tarafından öğrencilerimize yönelik planlanan eğitimin 6 Mart saat 15:00'da yapılmasına karar verildi. Öğrencilerle bir etkinlik yapılması için planlamaların yapılmasına karar verildi.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Murat Emirzeoğlu, Arş. Gör. Dr. Emre Şenocak, Öğr. Gör. Bayram Dündar, Arş. Gör. Kübra Canlı, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz

2. 14 Şubat 2024 tarihinde saat 14:00'da toplam 8 öğretim elemanının katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.Toplantı gündem maddeleri görüşüldü. BAP 04 “Ofis Çalışanlarının Fiziksel Aktivite Düzeylerinin Biyopsikososyal Etkilerinin İncelenmesi” başlıklı Araştırma Alt Yapı Projemizin ilk deneme ölçümleriyle ilgili geribildirimler alındı ve ihtiyaç listesi belirlendi. Laboratuvarda yer alan malzemelerin güncel listesi oluşturuldu. Liste kontrol edildi eksikler düzenlendi.Klinik işbirlikleri görevlendirmeleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Ortopedi ve Travmatoloji ABD ile olan görevlendirmeler netleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Murat Emirzeoğlu’nun poliklinikteki Ortopedi’den yönlendirilen subakut dönemdeki hastaların takiplerini yapması kararı alındı. 2. Doğu Karadeniz Fizyoterapi Günleri için Recep Tayyip Erdoğan Üniv. ile yapılacak olan toplantının 15 Şubat Perşembe 12.30’a alındığı duyuruldu. Erasmus Hareketlilikleri ile ilgili üniversitemiz dış ilişkiler koordinatörlüğü tarafından 28 Şubat saat 15:30’ da öğrencilerimize yönelik bir eğitim planlandı. Tarih ve saat ile ilgili koordinatörlüğe danışılacaktır. Öğrencilerle sosyal bir etkinlik yapılması planlandı. 

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan,Dr. Öğr. Üyesi Murat Emirzeoğlu, Öğr. Gör. Bayram Dündar, Arş. Gör. Kübra Canlı, Arş. Gör. Emre Şenocak, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz

3. 7 Şubat 2024 tarihinde saat 14:00'da toplam 8 öğretim elemanının katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Toplantı gündem maddeleri görüşüldü. BAP 04 “Ofis Çalışanlarının Fiziksel Aktivite Düzeylerinin Biyopsikososyal Etkilerinin İncelenmesi” başlıklı Araştırma Alt Yapı Projemizin ilk deneme ölçümleriyle ilgili geribildirimlerin değerlendirilmesi, haftalık ölçüm planı ve ekipleri planlandı. Laboratuvarda yer alan malzemelerin listelenmesinin takibi için bir listenin hazırlanması ve her bir cihazın üzerine yapıştırılmak üzere etiketlerin hazırlanması planlandı. Laboratuvar talimatlarının oluşturulma çalışmalarının Şubat ayının sonuna kadar tamamlanması kararlaştırıldı. Uygulamalı derslere yönelik talimatların oluşturulma çalışmalarının Mart ayının sonuna kadar tamamlanması kararlaştırıldı. Klinik işbirlikleri yeni görevlendirmeleri hakkında bilgilendirme yapıldı. 8 Nisan için etkinlik önerileri görüşüldü. Bilgilendirici video hazırlanıp sosyal medyada yayınlanmasına karar verildi. 2. Doğu Karadeniz Fizyoterapi Günleri için Recep Tayyip Erdoğan Üniv. ile 13 Şubat Salı 12.30’da toplantı yapılması planlandı. Erasmus Hareketlilikleri ile ilgili üniversitemiz dış ilişkiler ofisi tarafından öğrencilerimize yönelik verilecek bir eğitimin planlanmasıyla ilgili görüşüldü. Bölüm öğrencilerinin Erasmus ile bilgilendirilmesine karar verildi. 

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan,Dr. Öğr. Üyesi Murat Emirzeoğlu, Öğr. Gör. Bayram Dündar, Arş. Gör. Kübra Canlı, Arş. Gör. Emre Şenocak, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz

 

Ocak:

  1. 31 Ocak 2024 tarihinde saat 14:00'da 7 öğretim elemanının katılımıyla bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. BAP 04 projesi için ilk deneme ölçümlerinin yapılması planlandı. Laboratuvarda yer alan malzemelerin listelenmesi ve talimatların oluşturulması, uygulamalı derslere yönelik talimatların oluşturulması, web sayfasına toplantı notlarının girilmesi, öğretim elemanlarının programlarının kapılara asılmasıyla ilgili işlemlerin tamamlanması ve 8 Nisan için etkinlik planlanması konularında kararlar alındı ve iş bölümleri yapıldı. Klinik işbirliklerinin yeni görevlendirilmelerinin yapılması, komisyonların usul ve esaslarının dekanlığı sunulması, 2.Doğu Karadeniz Fizyoterapi Günleri için toplantı planlanması konularında kararlar alındı.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Doç. Dr. A. Bora Özkara, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Murat Emirzeoğlu, Öğr. Gör. Bayram Dündar, Arş. Gör. Kübra Canlı, Arş. Gör. Emre Şenocak.

 

  1. 24 Ocak 2024 tarihinde saat 14:30'da 8 öğretim elemanının katılımıyla bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. BAP 04 projesi için veri toplama aşaması planlandı. 31 Ocak 2024 tarihinde ilk deneme ölçümlerinin yapılması planlandı. Klinik işbirlikleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Kalite takvimi oluşturuldu. Komisyon toplantılarının yıllık planı yapıldı. Stratejik Plan sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı ve 2024-2028 stratejik planının incelenmesi için toplantı yapılmasına karar verildi. Ders bilgi paketlerinin güncellenmesindeki aksaklıkların giderilmesi için sorumlu öğretim elemanlarına hatırlatma yapılmasına karar verildi.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Doç. Dr. A. Bora Özkara, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Murat Emirzeoğlu, Öğr. Gör. Bayram Dündar, Arş. Gör. Kübra Canlı, Arş. Gör. Emre Şenocak.

 

  1. 10 Ocak 2024 tarihinde saat 15:15'de 7 öğretim elemanının katılımıyla bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. Yeni dönemdeki klinik işbirliği programı güncellendi. Vaka toplantılarının sıklığının ayda 1'e düşürülmesine karar verildi.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan, Dr. Öğr. Üyesi Murat Emirzeoğlu, Öğr. Gör. Bayram Dündar, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz, Arş. Gör. Kübra Canlı.


 

2023 Bölüm toplantıları

Aralık:

  1. 20 Aralık 2023 tarihinde saat 16:30?da 7 öğretim elemanının katılımıyla bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. Ölçme Değerlendirme Komisyonu, Kalite Ve Akreditasyon Komisyonu, Uygulamalı Eğitimler Komisyonu usul ve esaslarının 25 Aralık 2023 tarihinde tamamlanması planlandı. Öğrenci kulüpleri sorumlusu ile bilgilendirmenin 22 Aralık 2023 tarihinde yapılması planlandı. Önlük giyme töreni temini ile ilgili Arş. Gör. Dr. Murat Emirzeoğlu tarafından bilgilendirme yapıldı. Öğrenci görüş ve önerilerine yönelik anketlerin görüşülmesi planlandı, 22 Aralık 2023 Cuma 2023 tarihinde Ölçme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenmiş olması kararlaştırıldı. Öğretim elemanlarının saatlik programlarını gösteren çizelgelerin yılsonuna kadar oluşturulup kapılara asılmasına karar verildi. Dönem koordinatörü kavramının 3.Dönem öğrencileri eğitim öğretime başlayınca planlanması kararlaştırıldı.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan, Arş. Gör. Dr. Murat Emirzeoğlu, Öğr. Gör. Bayram Dündar, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz.

 

  1. 13 Aralık 2023 tarihinde saat 15:15?de 6 öğretim elemanının katılımıyla bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. Ölçme değerlendirme komisyonu, kalite ve akreditasyon komisyonu, staj komisyonu usul ve esaslarına yönelik taslaklar oluşturuldu. Staj komisyonu başlığı Uygulamalı Eğtimler Komisyonu olarak güncellendi. Usul ve esaslar metinlerinin yılsonuna kadar bölüm başkanlığına sunulması kararlaştırıldı. Öğrenci kulüpleri sorumlusu belirlendi. Önlük giyme tarihi olarak 12 ocak ve yer olarak Osman Turan Kültür Merkezi belirlendi. Öğrenci görüş ve önerilerine yönelik anket uygulanmasına karar verildi. 2023-2024 eğitim öğretim yılı bahar dönemi ders görevlendirmeleri için bilgilendirme yapıldı ve görüş bildirildi. Mesleki Eğitim ve Gelişim Komisyonu 2024 faaliyet planlaması için toplantı yapılması planlandı. Dönem koordinatörü kavramının araştırılması planlandı. Öğretim elemanlarının saatlik programlarını gösteren çizelgenin yılsonuna kadar oluşturulup kapılara asılması planlandı.

 

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan, Arş. Gör. Dr. Murat Emirzeoğlu, Öğr. Gör. Bayram Dündar, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz, Arş. Gör. Kübra Canlı.

 

  1. 6 Aralık 2023 tarihinde saat 15:15 de 6 öğretim elemanının katılımıyla bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. Mesleki Eğitim ve Gelişim Komisyonu faaliyeti kapsamında 12 Ocak 2024 tarihinde Prof. Dr. Uğur Cavlak ile Söyleşi ve Atölye çalışması planlandı. Dekan ile söyleşi programının 11 Aralık 2023 Pazartesi günü Saat 11:00-12:00 zaman aralığında yapılması planlandı. Ölçme değerlendirme komisyonu, kalite ve akreditasyon komisyonu, staj komisyonu başkanları ve üyeleri belirlendi. Önlük giyme töreni, bölüm kahvaltısı ve öğretim elemanları ile sosyal etkinlik olarak hamsi etkinliği yapılması planlandı.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan, Arş. Gör. Dr. Murat Emirzeoğlu, Öğr. Gör. Bayram Dündar, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz.

 

Kasım:

  1. 15 Kasım 2023 tarihinde saat 15:00? da 6 öğretim elemanının katılımıyla bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. Aralık ayı içerisinde Dekan ile söyleşi programı planlandı. Ocak ayı içerisinde ?Fizyoterapide İletişim? dersi kapsamında Prof. Dr. Uğur Cavlak?ın misafir öğretim elemanı olarak davet edilmesine karar verildi.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan, Arş. Gör. Dr. Murat Emirzeoğlu, Öğr. Gör. Bayram Dündar, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz.

 

Haziran:

  1. 14 Haziran 2023 tarihinde saat 14:00?da 5 öğretim elemanının katılımıyla akademik yıl sonu bölüm değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. Bölümün 2022-2023 akademik yılı içerisindeki bilimsel, sosyal ve komisyon faaliyetlerinin değerlendirilmesi yapıldı. Öğretim elemanlarının performans tabloları değerlendirildi. Faaliyetler, görüş ve öneriler yılsonu faaliyet raporuna eklenmek ve dekanlığa iletilmek üzere kaydedildi.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan, Arş. Gör. Murat Emirzeoğlu, Nurhayat Korkmaz.

 

Nisan:

  1. 19 Nisan 2023 tarihinde saat 14:00 da 5 öğretim elemanının katılımıyla bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. Vaka sunumları için takvim belirlendi. Öğretim elemanlarının performans tabloları değerlendirildi. Araştırma alt yapı projesi alımları ile ilgili bölüm başkanı tarafından bilgilendirme yapıldı. Mart ayı sonunda kadar hedeflenen AR-GE niteliğindeki proje yükleme hedeflerinin durumu paylaşıldı. Bölüm binası ile ilgili durum konuşuldu.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan, Arş. Gör. Murat Emirzeoğlu, Nurhayat Korkmaz.

 

Şubat:

  1. 8 Şubat 2023 tarihinde saat 14:00?da 4 öğretim elemanının katılımıyla bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. Vaka sunumları için takvim belirlendi. Klinik işbirliğinin yürütüldüğü birimlere yönelik fizyoterapi ve rehabilitasyon hasta değerlendirme ve takip dökümanlarının oluşturulmasına karar verildi. Öğretim elemanlarının proje hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdikleri faaliyetler paylaşıldı, durum bilgilendirmesi yapıldı. Doç. Dr. Arzu Erden ve Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın'ın proje fikirleri sunuldu.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan, Nurhayat Korkmaz.

 

Ocak:

  1. 25 Ocak 2023 tarihinde saat 14:00'da 4 öğretim elemanının katılımıyla bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. Araştırma görevlilerinin ve öğretim üyelerinin performans tabloları hakkında bilgilendirme yapıldı. Mesleki eğitim ve gelişim komisyonu faaliyetleri kapsamında 'Bilimsel Makale Deneyim Aktarım Toplantısı' gerçekleştirildi.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz.

2022 Bölüm Toplantıları

Aralık:

  1. 20 Aralık 2022 tarihinde saat 15:00? da bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. Bölümün 2023 için hedefleri belirlendi. Hedefler: Her öğretim üyesinin 3 ayda bir AR-GE projesi hazırlayıp sisteme yüklemesi, her öğretim elemanının 1.performans göstergesi kapsamında en az 1 adet yayın kabulü alması, Çocuk Nöroloji ABD ile iş birliği kapsamında riskli bebek takiplerinin başlatılması, toplumsal katkı niteliğinde bilimsel toplantı planlanması, klinik iş birliği kapsamında görevlendirilen bölümlerle yayınların planlanması, araştırma görevlilerinin 6. Ay sonunda rotasyonlarının sağlanması, lisans eğitimi için öğrenci alım sürecinin takip edilmesi, lisansüstü eğitim için girişimde bulunulması.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan,  Arş. Gör. Murat Emirzeoğlu, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz.

 

Kasım:

  1. 9 Kasım 2022 tarihinde saat 14:00? da bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. '1.Doğu Karadeniz Fizyoterapi Günleri- Fizyoterapide Multidisipliner Yaklaşımlar Sempozyumu' na ilişkin hazırlanan sonuç raporu sunuldu. Alt yapı projesi kapsamında hazırlanan taslak incelendi ve görev dağılımları yapıldı. Öğretim elemanlarının akademik performansları gözden geçirildi. Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan'ın COST aksiyonu kapsamındaki STSM deneyimiyle ilgili sunum yapması kararlaştırıldı. Görüş ve öneriler sunuldu. Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın ve Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan fakültedeki odalarıyla ilgili sıkıntıları paylaştı ve bu durumun dekanlığa iletilmesine karar verildi.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan,  Arş. Gör. Murat Emirzeoğlu, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz.

 

 Ekim:

  1. 30 Haziran 2022 tarihinde saat 13:30? da bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. 1.Doğu Karadeniz Fizyoterapi Günleri etkinliği ile ilgili görev paylaşımları yapıldı. Etkinlik sonrası yapılacak olanlar planlandı.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan,  Arş. Gör. Murat Emirzeoğlu, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz.

 

Temmuz:

  1. 29 Temmuz 2022 tarihinde saat 10:00? da bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. 1.Doğu Karadeniz Fizyoterapi Günleri- Fizyoterapide Multidisipliner Yaklaşımlar Sempozyumu isimli bilimsel toplantının iş paketlerindeki güncel durumlar görüşüldü. Bölüm öğretim elemanlarının görevlendirmelerinin başlangıç tarihi duyruldu.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan,  Arş. Gör. Murat Emirzeoğlu, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz.

 

Haziran:

  1. 30 Haziran 2022 tarihinde saat 09:30' da bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. Bölümün 2021-2022 akademik yıl içerisindeki bilimsel ve sosyal faaliyetleri değerlendirildi. Görüş ve öneriler alındı. Gerçekleştirilmesi planlanan ?Doğu Karadeniz Fizyoterapi Günleri? isimli bilimsel toplantının içeriği görüşüldü.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan,  Arş. Gör. Murat Emirzeoğlu, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz.

 

  1. 15 Haziran 2022 tarihinde saat 09:30? da bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. Bölüm öğretim elemanlarının Farabi Hastanesi ve Tıp Fakültesi?nde ilgili anabilim dallarına görevlendirmeleri ile ilgili alınan bölüm kurul kararı paylaşıldı. Çalışma sistemi, görev dağılımı ve kapsamı açıklandı. Araştırma görevlilerinin görüşleri değerlendirildi. 2022 yılı içerisinde yapılması planlanan bilimsel toplantıya ilişkin bilgilendirme yapıldı. Program ile ilgili taslak çalışmanın yapılması için araştırma görevlilerine iş dağılımı yapıldı.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Arş. Gör. Murat Emirzeoğlu, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz.

 

Mayıs:

  1. 17 Mayıs 2022 tarihinde saat 14:00 da bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. Araştırma görevlilerinin ve öğretim üyelerinin performans tabloları hakkında bilgilendirme yapıldı. Bölüm Alt Yapı Proje taslağı incelendi.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Arş. Gör. Murat Emirzeoğlu, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz.

 

Nisan:

  1. 8 Nisan 2022 tarihinde saat 14:00 da bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Bölüme yeni katılan Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan?a oryantasyon eğitimi gerçekleştirildi.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Altunalan, Arş. Gör. Murat Emirzeoğlu, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz.

 

Mart:

  1. 23 Mart 2022 tarihinde saat 10:00 da bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddelerine ilişkin bilgilendirmeler ve değerlendirmeler yapıldı. Performans tabloları sunuldu. BAP 04 Araştırma Altyapı Projesi kapsamında planlamalar yapıldı. 8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler günü için bölüm mesajı ve afiş oluşturulması planlandı. Bölüm eğitim öğretim faaliyetlerinin planlanmasında komisyon görev ve yetkileri hakkında bilgilendirme yapıldı. 2022 yılı içerisinde bir bilimsel toplantı planlanması kararlaştırıldı ve toplantı sonlandırıldı.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Arş. Gör. Murat Emirzeoğlu, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz.

  1. 30 Mart 2022 tarihinde saat 10:00 da bölüm toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldü. Bölüm alt yapı proje kalemleri ve 8 Nisan Ulusal Fizyoterapistler Günü afişi görüşüldü.

Toplantıya katılanlar: Doç. Dr. Arzu Erden, Dr. Öğr. Üyesi Umut Apaydın, Arş. Gör. Murat Emirzeoğlu, Arş. Gör. Nurhayat Korkmaz.