haberler

Üniversitemiz 2024 Yılı Bütçe Uygulamaları Hakkında Bilgilendirme Eğitimi Yapıldı

Üniversitemizin 2023 ve 2024 Yılı Mali Bütçesi ile ilgili harcama birimi sorumlularına, Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu amfisinde bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Eğitimde, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Bünyamin ER ve Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk ÖZTÜRK tarafından 2023 mali yılı harcama, satın alma süreçleri ve bütçe denkliği hakkında sunum gerçekleştirildi. 

Şube Müdürü Kenan CEBECİ ve Mali  Hizmet Uzmanı Adem TURAN tarafından 2024 Yılı  Harcamaları ve Bütçe Uygulamaları Hakkında Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Genelgesi (Sıra No:1) hakkında bilgilendirme yapıldı.

Söz konusu genelgenin A/3 maddesi gereği “'01- Personel Giderleri ve 02- Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri ekonomik kodlarından yapılacak ödemeler ile sürekli görev yolluğu, beyiye aidatları, mahkeme ve harç giderleri, ölüm yardımı ödemeleri de dahil olmak üzere her türlü ödeme işlemi için yeterli ödeneği ve dolayısıyla ödenek gönderme belgesi olmaksızın kesinlikle harcama yapılmayacaktır’’ hususu vurgulandı.

Ayrıca Menkul Mal, Gayri Maddi Hak Alım, Bakım Onarım Giderleri, Gayrimenkul Mal ve Bakım Onarım Giderleri ödenek talep süreçlerine ilişkin açıklama yapıldı. 2024 mali yılı planlanan gelir-giderleri ile 2024 yılı yatırım bütçesi hakkında bilgi verildi.


25 Ocak 2024