haberler

Bir Kumaş Bin Desen, İki Kumaş Bir Hikâye

Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Trabzon Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı öğrencileri tarafından hazırlanan “Bir kumaş bin desen, iki kumaş bir hikâye” temalı defile büyük beğeni topladı.

21 Mayıs 2026 Perşembe günü Trabzon Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerin yıl boyunca emek vererek hazırladığı tasarımlar izleyicilerin karşısına çıktı. Geleneksel dokular ile modern çizgilerin harmanlandığı koleksiyonlar, hem estetik hem de özgün tasarımlarıyla dikkat çekti.

Defile boyunca sergilenen kıyafetlerde eski ile yeninin uyum içerisinde bir araya getirildiği görülürken, öğrencilerin yaratıcılığı ve el emeği izleyenlerden tam not aldı. Program kapsamında yürütülen çalışmaların yalnızca teknik beceri değil, aynı zamanda sanatsal bakış açısı kazandırdığı da ortaya kondu.

Etkinliğin hazırlanmasında emeği bulunan öğretim elemanları ve öğrenciler, yaklaşık bir yıllık yoğun çalışma sürecinin ardından başarılı bir organizasyona imza attı. Defileye katılan davetliler ve öğrenciler, sahne düzeni, tasarımlar ve sunum açısından etkinliği oldukça başarılı bulduklarını ifade etti.

Ders Sorumlusu Öğr. Grv. Dr. Nermin Saral öncülüğünde gerçekleştirilen defile, Trabzon Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programının üretkenliğini ve öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyan anlamlı bir etkinlik olarak hafızalarda yer aldı.


21 Mayıs 2026

Erişilebilirlik

Az Gören
Disleksi
DEHB
Epilepsi
Renk Körlüğü
Katarakt
Yaşlı Dostu
Motor Bozukluk

Dil Seçenekleri

Türkçe
English
العربية
Русский
Deutsch
Français
Español
Português

Renk Körlüğü Filtreleri

Kırmızı-Yeşil
Yeşil-Kırmızı
Mavi-Sarı
Yüksek Kontrast

Arka Plan ve Kontrast

Koyu Mod
Mavi Işık
Gri Tonlama
Resim Gizle

Yazı ve Metin

Küçült (-)
Normal (A)
Büyüt (+)
Disleksi Font
Metin Boşluğu
Satır Aralığı
Sola Yasla

Okuma Araçları

Sesli Oku (Tıkla)
Okuma Şeridi
Başlık Vurgusu
Büyük İmleç