haberler

ARDEB 2021 Yılı 1. Dönem 1001 Projelerinin Başvuru Sürecinde Yapılan Yenilikler!

 

ARDEB 2021 Yılı 1. Dönem 1001 Projelerinin BaÅŸvuru Sürecinde Yapılan Yenilikler!

TÜBİTAK tarafından; AraÅŸtırma Destek Programları BaÅŸkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülmekte olan 1001 Programı’na baÅŸvuru sürecinde yenilikler yapılmıştır.

2021 yılı 1. döneminde 1001 Programına sunulacak proje önerileri için;

  • BaÅŸvuru sistemine isteÄŸe baÄŸlı video yüklenebilmesi imkânı tanınmıştır. Projelerini tanıtmak isteyen proje yürütücüleri Proje BaÅŸvuru Sistemi (PBS) üzerinden baÅŸvurularını yaparken, Ek Dosyalar bölümünde yer alan ilgili alana (Proje Önerisi Videosu) hazırladıkları videoyu yükleyebileceklerdir. Video süresinin 5 dakikayı, boyutunun ise 100 MB’ı geçmemesi gerekmektedir.

 

 

  • 1001 Programı "Deprem AraÅŸtırmaları" çaÄŸrısı kapsamında, proje yürütücülerinin iÅŸbirliÄŸi halinde sunacakları araÅŸtırma projelerinin eÅŸgüdümlü olarak yürütülmesini teÅŸvik etmek amacıyla ek puan imkânı saÄŸlanacaktır. EÅŸgüdümlü baÅŸvuru yapılacak olması durumunda, "EÅŸgüdüm Planlama Formu"nun hazırlanması ve formun Proje BaÅŸvuru Sistemi (PBS)'nde "Ek Dosyalar" adımında yer alan ilgili alana yüklenmesi gerekmektedir. EÅŸgüdüm yapılacak her proje için bu formun doldurulması beklenmektedir. DeÄŸerlendirme sonrası uygun bulunan eÅŸgüdümlü projelere ek puan verilerek öncelikli olarak desteklenmeleri saÄŸlanacaktır. (Detaylı bilgi için; https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/18842/1001_deprem_ek_puan_infografik.jpg)

 

 

  • Avrupa BirliÄŸi’nin 2050’ye kadar net sera gazı emisyonlarının sıfırlanması ve ekonomik büyümenin kaynak kullanımına baÄŸlılığının sona ermesi gibi temel hedefleri içeren yeni büyüme stratejisi olan “YeÅŸil Mutabakat” çerçevesinde, TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında 2021 yılı 1. döneminde sunulacak projelerden "YeÅŸil Mutabakata Uyum Kapsamındaki Öncelikli Ar-Ge ve Yenilik Konuları" ile doÄŸrudan iliÅŸkili olanlara ek puan imkânı saÄŸlanacaktır. (Detaylı bilgi için; https://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/yesil-mutabakata-uyum-kapsamindaki-oncelikli-ar-ge-ve-yenilik-konulari-ile-dogrudan-iliskili-1001)

 

Ayrıca deÄŸerlendirilecek proje önerilerine aÅŸağıdaki belirtilen kriterlere göre toplam puanın %25’ine kadar ek puan verilecektir.

  • Proje yürütücüsünün (varsa) daha önce desteklenen projeleri kapsamında elde ettiÄŸi çıktı performansı (*) 
  • TÜBİTAK çaÄŸrı planlamasında yer alan öncelikli alan konularıyla uyum ve Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS)’ndeki artış (baÅŸvuru sisteminde açıklama istenecektir)
  • Ufuk 2020 Programı kapsamında, doÄŸrudan Avrupa Komisyonu hibeleriyle desteklenen programlara sunulan projelerde, ilgili kurum/kuruluÅŸ adına proje yürütücüsü olmak 
  • Çok Disiplinli / Disiplinler arası Projeler 
  • Proje önerisi kapsamında oluÅŸturulmuÅŸ olan Üniversite-Üniversite İşbirliÄŸi 
  • Proje önerisi kapsamında oluÅŸturulmuÅŸ olan Üniversite-Sanayi İşbirliÄŸi

 

Projeyi öneren araÅŸtırmacının herhangi bir ARDEB destek programı kapsamında proje yürütücülüÄŸünün olmaması ÅŸartıyla;

  • Yürütücünün 1. baÅŸvurusu ise +3 ilave puan,
  • Yürütücünün 2. baÅŸvurusu ise +3 ilave puan,
  • Yürütücünün 3. baÅŸvurusu ise +2 ilave puan,
  • Yürütücünün 4. baÅŸvurusu ise +1 ilave puan verilecektir.

19 Åžubat 2021

Erişilebilirlik

Az Gören
Disleksi
DEHB
Epilepsi
Renk Körlüğü
Katarakt
Yaşlı Dostu
Motor Bozukluk

Dil Seçenekleri

Türkçe
English
العربية
Русский
Deutsch
Français
Español
Português

Renk Körlüğü Filtreleri

Kırmızı-Yeşil
Yeşil-Kırmızı
Mavi-Sarı
Yüksek Kontrast

Arka Plan ve Kontrast

Koyu Mod
Mavi Işık
Gri Tonlama
Resim Gizle

Yazı ve Metin

Küçült (-)
Normal (A)
Büyüt (+)
Disleksi Font
Metin Boşluğu
Satır Aralığı
Sola Yasla

Okuma Araçları

Sesli Oku (Tıkla)
Okuma Şeridi
Başlık Vurgusu
Büyük İmleç