haberler

KTÜ TTM Ev Sahipliğinde Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK) Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplantı Trabzon Vali Yardımcı Hacı Osman HÖKELEKLİ’nin katılımı ve konuşmasıyla başlatılmış, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet ŞAFAK’ın toplantı gündemiyle ilgili genel değerlendirme yapmasıyla devam etmiştir.

KTÜ TTM toplantı salonunda gerçekleştirilen SANTEK toplantısının ana gündem konularıyla ilgili TTM Müdürü Prof. Dr. Oktay YILDIZ sunum gerçekleştirmiş, katılım sağlayan ilimiz Kurum Müdür ve temsilcilerinin, Organize Sanayi Müdürlerinin ve ilimiz üniversiteleri temsilcilerinin görüşleri alınmıştır.

Toplantının ana gündeminde olan; ilimiz sanayisinde katma değerli üretimin arttırılması amacına yönelik olarak sanayicilerin yönlendirilmesi için yapılması gereken çalışmalar hususunda değerlendirme yapılmışı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca sunulmuş olan Hamle Programı ile ilgili kurul üyeleri bilgilendirilmiştir.

İkinci ana gündem olan; ilimiz sanayisinin Ar-Ge altyapısının güçlendirmesi amacıyla, ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağı sayısının arttırılmasını teşvik eden TÜBİTAK 2244 Programı hakkında bilgilendirme yapılarak farkındalık arttırılacak çalışmalar üzerine görüşme yapılmıştır.

 


16 Aralık 2022