haberler

KTÜ TTM'nin Yürütücüsü Olduğu SMART Youth Projesi Başarıyla Tamamlandı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni temsilen KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin proje yürütücülüğünü üstlendiği, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası, VUZF Üniversitesi(Bulgaristan), Galati Dunarea de Jos Üniversitesi(Romanya) ve Atlantik Teknoloji Üniversitesi(İrlanda) kurumlarının proje ortağı olarak yer aldığı, Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen “Strategic Management, Agility and Right Technologies for Youth - SMART Youth” Projesi (Ref: 2020-2-TR01-KA205-095914) 2020-2022 yılları arasında yürütülmüş, başarıyla tamamlanan projenin sonuç ve çıktıları hedef kitleyle paylaşılma aşamasına gelinmiştir.

SMART Youth Projesiyle; yeni nesil girişimcilerin kriz durumlarında hayatta kalabilmeleri ve değişen süreçlere daha hızlı entegre olabilmeleri için girişimcilik alanında faaliyet gösteren alanında uzman eğitimciler tarafından bir yol haritası oluşturulmuştur.

Projenin ana çıktısı; dijitalleşme yoluyla iş sürdürülebilirliği, kriz önleme ve yönetimi konularında eğitim becerileri kazandırmak amacıyla toplamda 6 farklı eğitim modülünden oluşan eğitim müfredatıdır. İlgili müfredat girişimcilik alanında yapılan eğitimlere entegre olabileceği gibi bağımsız bir kurs olarak da kullanılabilecektir.

Proje ortağı kurumlardan 20 uzmanın yetkinliklerinin artırılabilmesi için bu müfredat kapsamında İrlanda’da Eğiticilerin Eğitimi gerçekleştirilmiş, sonrasında ise ortak kuruluşların ülkelerinden 18-29 yaş arası toplam 71 katılımcı (gençler, öğrenciler, girişimciler, start-up sahipleri) 6 farklı eğitim modülünden oluşan sanal eğitim kampına katılarak, tüm ortak kuruluşların yetkilileri tarafından onaylanan "Uluslararası Katılım Sertifikası" almaya hak kazanmıştır.

Proje sonunda ise hazırlanan çıktıların paylaşılması ve yaygınlaştırılması için girişimciler, start-up sahipleri ve girişimcilik alanında faaliyet gösteren çatı kuruluşlar ile görüşülerek 50’nin üzerinde farklı kurumla yapılan görüşmeler sonucunda çıktıları kullanacakları ve paylaşacakları hususunda mutabık kalınmıştır.

Projeye dair tüm ayrıntılara SMART Youth web sayfasından erişebileceğiniz gibi, tüm çıktılara ulusal ve uluslararası düzeyde tüm hedef gruplar ve ilgili kurumların ücretsiz olarak erişimini mümkün kılmak adına oluşturulan “Akıllı İş Araç Kutusu (Smart Business Toolbox)”a tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu çıktıları kullanmayı dileyen araştırmacıların/kurumların herhangi bir desteğe veya ayrıntılı bilgiye ulaşmaları için SMART Youth Proje Ekibi ile iletişime geçmesi yeterlidir.


08 Aralık 2022